Η απάντηση της Βεστάγκερ στην Θάνου: «Υψίστης σημασίας το θέμα»

Απάντηση έστειλε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ στην επιστολή που της είχε στείλει η καρατομηθείσα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, σχετικά με την αποπομπή της από την επιτροπή.

Στην απάντησή της η κ. Βεστάγκερ αφού ευχαριστεί για την επιστολή της την κ. Θάνου, επισημαίνει πως το συγκεκριμένο ζήτημα για την ίδια αλλά και για τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Τι αναφέρει στην απαντητική της επιστολή η κ. Βεστάγκερ:

«Αγαπητές κ. Θάνου-Χριστοφίλου και κ. Καμπαλούρη.

Σας ευχαριστώ για τις τελευταίες σας επιστολές προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ και εμένα σχετικά με την πρόσφατη τροποποίηση του ελληνικού νόμου περί ανταγωνισμού και την σχετική απόλυσή σας από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Επίσης, εξ ονόματος του Προέδρου Γιούνκερ, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θεωρούμε το θέμα αυτό ύψιστης σημασίας και παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

Margrethe Vestager»

Την απάντηση αυτή σχολιάζει μέσω social media ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Dim. Papadimoulis

@papadimoulis
Η επιστολή Βεστάγκερ διαψεύδει κατηγορηματικά την προπαγάνδα της ΝΔ, ότι δήθεν «το θέμα έχει κλείσει». Η κυβερνητική μεθόδευση είναι κατάφωρα αντίθετη με την κοινοτική οδηγία κ με την ευρωπαϊκή νομολογία. Αυτό, είναι αδύνατον να αγνοηθεί από την Κομισιόν

Σχετικά Νέα