Η απάντηση Π. Πολάκη στον Α. Σκέρτσο για τα σχόλια περί άρνησης εμβολιασμού

Με αφορμή την αντίδραση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τις δημόσια διατυπωμένες απόψεις του πρ. αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στη χώρα μας και την αντίστοιχη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέδωσε σχετική απάντηση.

Ο Π. Πολάκης απάντησε τα εξής:

Ναι, αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων, με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση-3 της μελέτης τους! Σε αυτές τις κατηγορίες το όφελος υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου. Μια ματιά στα στοιχεία εισαγωγών, διασωληνώσεων & θανάτων με βάση την ηλικία, που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ από την αρχή της πανδημίας, πείθει για το δίκιο που έχω για τα παραπάνω (βλ. σχετικό συνημμένο πίνακα, μέχρι 16-6-2021).

Ναι, αν ήμουν υπουργός δεν επρόκειτο να ανοίξω την πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες με το Astra-Ζeneca, όταν γινόταν φανερές οι λίγες αλλά υπαρκτές επιπλοκές που οδηγούσαν άλλες χώρες σε απόσυρσή του από κάποιες ηλικίες. Αντίθετα δηλαδή μ’ αυτό που κάνατε εσείς για να «ξεστοκάρετε»!

Ναι, θα έφερνα τα μονοκλωνικά αντισώματα από την πρώτη στιγμή που πήραν έκτακτη έγκριση, για να μειώσω τις εισαγωγές και τους μισούς περίπου θανάτους, από αυτούς που δυστυχώς θρηνήσαμε ήδη.

Ναι, θα έφτιαχνα και θα στελέχωνα ΜΕΘ που θα μπορούσαν να καλύψουν την πίεση του συστήματος Υγείας και δεν θα άφηνα να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ οι 8.000 περίπου (από τους συνολικά 12.500 μέχρι σήμερα θανόντες), όπως κάνατε εσείς. Προφανώς θα είχα βάλει στο «παιχνίδι» και τις ιδιωτικές ΜΕΘ, όσες τουλάχιστον θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς επιστημονικά, γιατί δεν μπορούν όλες! Φυσικά και δεν θα έδινα διπλάσια αμοιβή στις ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλεύουν τα άλλα, μη-covid περιστατικά!

Ναι, αυτά θα έκανα… και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω! Έχουμε δρόμο ακόμα με την πανδημία… και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Φέρτε τώρα τα φάρμακα! Θα υπάρξει κι άλλο κύμα (έστω και μικρότερο) το φθινόπωρο λόγω των διαρκών μεταλλάξεων.

Κλείνοντας την δημόσια απάντησή του ο Παύλος Πολάκης και απευθυνόμενος ξανά στον κ. Σκέρτσο, τόνισε: «Όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως Γιατρός και ως Αριστερός, δεν θα την αποκτήσεις εσύ, ακόμα και αν ζήσεις τρεις ζωές. Και να ξέρεις κι εσύ και όλοι οι άλλοι… ότι “καθαρή επιστήμη” δεν υπάρχει! Έχει κοινωνικούς προσδιοριστές. Από το τι ερευνάς και γιατί, μέχρι το πως και ποιοι γεύονται τα αποτελέσματα της! Και ο νοών νοείτω…»

Το πλαίσιο της νέας επίθεσης της ΝΔ

Νωρίτερα, ένα σχόλιο στο διαδίκτυο είχε πυροδοτήσει νέο κύμα επίθεσης κατά του αναπλ. τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας «άρνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού».

Στον «χορό» έσπευσε να μπει και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας πως διατύπωσε ανοιχτά τον σκεπτικισμό του για το εμβόλιο. Αυτά εξήχθησαν από ένα δημόσιο σχόλιο κατά το οποίο ο Π. Πολάκης είπε ανοιχτά ότι δεν έχει εμβολιαστεί, όπως φάνηκε σε διάλογο που είχε με χρήστη στο facebook τον οποίο παρέθεσε μάλιστα στη δική του ανάρτηση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

«Κύριε Πολάκη μπορείτε να μας πείτε ευθέως αν έχετε κάνει το εμβόλιο ή όχι», είναι το ερώτημα χρήστη, με τον βουλευτή να απαντά χαρακτηριστικά πως «όχι μέχρι στιγμής, θα αποφασίσω το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη με βάση τις μεταλλάξεις και τις επιπλοκές τι και ποιο θα κάνω. Τώρα δεν έχει νόημα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα χαρακτήρισε μέσω του twitter τον πρώην υπουργό «εκπρόσωπο κατά του εμβολιασμού».

«Ας σταθούμε λίγο κι ας σκεφθούμε πως θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του Υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή του εμβολιασμού κατά της COVID», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, παίρνοντας σειρά στην κριτική, μετά και τις αιχμές που είχε αφήσει νωρίτερα ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα