

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ αλλά και σωματεία εργαζομένων, σχετικά με την ανάκληση της απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου, Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου και μέλους του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ, επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζόμενου στο ΕΚΠΑ.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπενθυμίζεται ότι είχε συμμετάσχει στην κινητοποίηση που οδήγησε στην διακοπή των διαδικτυακών εξετάσεων στο ΕΚΠΑ, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.
“Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βρεθούμε εδώ στην κεντρική διαχείριση δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε να μην γίνουν- τουλάχιστον σήμερα- οι τηλεξεταστικές”, είχε αναφέρει ο Δημήτρης Αντωνίου.
Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Αντιπρυτάνεως κας Παπαϊωάννου και παρέθεσε τα αιτήματά της, κάνοντας λόγο για μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΕΚΠΑ.
Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν και η Αντιπρύτανης χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και φώναξε στους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν. “Φτάνει πια”, “έξω ρε από το γραφείο μου” ακούγεται να φωνάζει σε βίντεο που κυκλοφόρησε.
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και οι αλληλέγγυοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στον χώρο της Πρυτανείας, και απήυθυναν ξανά αίτημα στις Πρυτανικές αρχές να έρθουν να συζητήσουν για την άμεση επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου.
Πώς είχαν ρίξει τον σέρβερ για μία ώρα
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους, αποφάσισαν να ρίξουν για μία ώρα τον server που υποστηρίζει το σύστημα τηλεξεταστικής, με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι εξετάσεις μέσω διαδικτύου, σε μία περίοδο που χιλιάδες φοιτητές κινδύνευαν να χάσουν το εξάμηνο.
Αυτή η απόφαση ήρθε ως μέρος της αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Το ένα μετά το άλλο τα συστήματα των τμημάτων “έπεσαν”, με την ευθύνη για το “μπλακ άουτ” να αναλαμβάνουν διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου, ως αντίδραση, στην προσπάθειά παράκαμψης τους- όπως λένε- μέσα από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες.
Πρόκειται για το κεντρικό σύστημα ταυτοποίησης και χωρίς αυτό, δεν μπορεί να γίνει η τηλεξέταση.
Σχετικά Νέα
Τα νέα ντοκουμέντα για τη δράση κυκλώματος με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων
Τα νέα βίντεο ντοκουμέντα από φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης πλαισιώνουν τις καταγγελίες ασφαλισμένου.
Το Land Rover Defender της Αστυνομίας βγήκε στους δρόμους -Σε ποια περιοχή της Αθήνας κυκλοφορεί
Το σκληροτράχηλο μοντέλο θα συνδράμει στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας στη.
Ιωάννινα: Πτώση δέντρου λόγω των ισχυρών ανέμων – Καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα στο πάρκινγκ των ΚΤΕΛ
Οι ισχυροί άνεμοι που “σαρώνουν” το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων προκάλεσαν την πτώση δέντρου σε τρία.
Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την γιορτή της Πρωτομαγιάς – Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών
Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως προχωράει σε ενίσχυση των μέτρων οδικής ασφάλειας σε όλη την.