Η αντιπολίτευση απέρριψε το αίτημα του Μπ. Τζόνσον για εκλογές

Μπλόκο στο σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές βάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία με κοινή τους ανακοίνωση.

Με αφορμή την πρόθεση του Τζόνσον να τεθεί εκ νέου στη στη Βουλή το ζήτημα των πρόωρων εκλογών λίγες μέρες μετά την καταψήφιση του, ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Τόμ Μπρεικ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συμφωνήσαμε να μην δώσουμε στον Τζόνσον αυτό που επιθυμεί δηλαδή εκλογές πριν εξασφαλίσουμε ότι το Brexit θα παραταθεί. Ασφαλώς και θέλουμε εκλογές όχι όμως πριν την 1η Νοεμβρίου».

Σε συνέντευξη, η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, Έμιλι Θόρνμπερι, επιβεβαίωσε ότι το Εργατικό κόμμα θα καταψηφίσει σίγουρα την επόμενη πρόταση για διεξαγωγή εκλογών που θα κάνει ο Μπόρις Τζόνσον το βράδυ της Δευτέρας, ακόμα και όταν πια το νομοσχέδιο Χίλαρι Μπεν θα έχει λάβει τη βασιλική έγκριση και θα έχει γίνει νόμος του κράτους.

Η Θόρνμπερι εξήγησε ότι εάν ψηφιστεί η διεξαγωγή εκλογών, τότε ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει τη δυνατότητα να προτείνει στη Βασίλισσα την ημερομηνία των εκλογών που ο ίδιος επιθυμεί. «Εάν ψηφίσουμε να γίνουν οι εκλογές, τότε, άσχετα από το τι έχει υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον, εναπόκειτο στον ίδιο να προτείνει στη Βασίλισσα το πότε θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές».

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο κάνουν λόγο για συμφωνία των δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων να απορρίψουν νέα πρόταση της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα για διεξαγωγή εκλογών στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σχετικά Νέα