Η ανατροπή έγινε – Με το ένα πόδι στο ΝΑΤΟ η πΓΔΜ

Γράφει ο Νίκος Κοσμόπουλος

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα του indicator.gr (19.10.2018) που αποκάλυψε από νωρίς το πρωί, έπειτα από αποκλειστικές πληροφορίες που είχε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα «περάσει» από τη Βουλή των Σκοπίων, έχοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών.

Είναι γεγονός, ότι τις τελευταίες μέρες, μέχρι και αργά χθες το μεσημέρι (19.10.2018) , θεωρείτο από την πλειοψηφία των παρατηρητών πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα “χτυπήσει τα βράχια” προκαλώντας ενδεχομένως μελλοντικούς κλυδωνισμούς στα Βαλκάνια.

Ωστόσο, το indicator.gr ήταν εκείνο που μετέδιδε από χθες το πρωί (19.10.2018)  ακριβώς το αντίθετο.

Η ψήφιση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ (19.10.2018) , μετά από μία ημέρα “θρίλερ” όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, καθώς η έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής της ΠΓΔΜ, είχε καθοριστεί για τις 13:00 ώρα Ελλάδας, όμως μετατοπίστηκε για τις 16:00 και στο τέλος πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ.

Οι παραπάνω καθυστερήσεις, έγιναν, μετά από «ζυμώσεις» που υπήρχαν στο παρασκήνιο, προκειμένου να βρεθούν οι 80 βουλευτές.

Οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρα χρηματισμού και εκβιασμού βουλευτών της, έπεφταν “βροχή” όσο περνούσαν οι ώρες, για να διαψεύδονται στη συνέχεια από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες πρόσθεταν ότι θα κατατεθούν μηνύσεις για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης είναι να μην υποκύψουν στις πιέσεις εκείνων που δεν θέλουν τη συμφωνία και να ψηφίσουν ελεύθερα!

Οι «ζυμώσεις» στα Σκόπια ήταν καθημερινές κατά το τελευταίο διάστημα, ενώ πλέον διαφαίνεται ότι μπορεί να προχωρήσει μέχρι τέλους η συνταγματική αναθεώρηση που επιβάλλει η συμφωνία των Πρεσπών.

Θα πρέπει στη φάση αυτή νηφάλια και έξω από επιμέρους εσωτερικές μικροκομματικές σκοπιμότητες να επισημανθεί, ότι σε γεωπολιτικό επίπεδο η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια μοναδική ευκαιρία, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την ασφάλεια της  και την οικονομική της αυτοτέλεια,  αφού θα γίνει ο βασικός ενεργειακός και διακομιστικός κόμβος προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, αναμένεται να καταστεί ηγετική δύναμη στην περιοχή και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, ενώ θα μπορέσει επίσης να βάλει “φρένο” στις επιδιώξεις του Ερντογάν που θέλει την Τουρκία υπό μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, με σουλτάνο τον ίδιο.

Είναι σίγουρο, ότι οι ισχυροί διεθνείς παράγοντες και σύμμαχοί μας, πρώτα θα δώσουν την συνδρομή τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας και μετέπειτα θα υπάρξει η δημιουργία και η συνέχιση των μεγάλων επενδυτικών project στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

Σχετικά Νέα