

Παρά τη λαμπερή της προσωπικότητα υπήρξε πάντα μια εξαιρετικά σεμνή, χαμηλών τόνων καλλιτέχνις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέριμνα για τους νεότερους συνάδελφους» αναφέρει μεταξύ άλλων για τη Νόνικα Γαληνέα το ΔΣ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, του οποίου διετέλεσε άλλωστε μέλος την περίοδο 2006-2007.
Ακολουθεί ανακοίνωση ψηφίσματος του Εθνικού Θεάτρου για την απώλεια της Νόνικας Γαληνέα:
Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, με το ΚΘΒΕ, το Αμφιθέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και με το Covent Garden στο Λονδίνο. Συνεργάστηκε, επίσης, με διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Stuart Burge, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Θεώνη Aldredge, ο Νίκος Πετρόπουλος κ.ά. Σημαντικό είναι και το μεταφραστικό της έργο με 17 μεταφράσεις, πολλές εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί.
Για τη συνολική προσφορά της στο θέατρο βραβεύτηκε το 2006 με το έπαθλο Κυβέλη, αλλά και με το βραβείο Νίκος Κούρκουλος το 2017.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2006-2007. Παρά τη λαμπερή της προσωπικότητα υπήρξε πάντα μια εξαιρετικά σεμνή, χαμηλών τόνων καλλιτέχνις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέριμνα για τους νεότερους συνάδελφους.»
Σχετικά Νέα
Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα αρπαγής τριών ανηλίκων στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής,.
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.