Η Amazon έκοψε άμεσα τους “δεσμούς” με την ισραηλινή NSO που κατηγορείται για κατασκοπεία δημοσιογράφων και αξιωματούχων

Η Amazon Web Services, ο βραχίονας υπηρεσιών cloud της Amazon, τερμάτισε τη λειτουργία των υποδομών και των λογαριασμών που συνδέονται με την ισραηλινή εταιρεία υπηρεσιών παρακολούθησης NSO Group, σύμφωνα με τον αμερικανικό μιντιακό όμιλο Vice.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφότου μια έρευνα αποκάλυψε ότι λογισμικό της εταιρείας είχε χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων δημοσιογράφων, κρατικών αξιωματούχων και ακτιβιστών παγκοσμίως.

Η εταιρεία διέψευσε την Κυριακή τα δημοσιεύματα 17 διεθνών μέσων ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι το προϊόν της προοριζόταν μόνο για χρήση από κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρεσίες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

Η AWS “ενήργησε γρήγορα” για να κλείσει τη σχετική υποδομή και τους λογαριασμούς που συνδέονται με την NSO αφού έλαβε γνώση της υπόθεσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που επικαλείται το Vice.

Η Amazon δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα