Η Amazon αυξάνει τη χρήση ανακυκλωμένης συσκευασίας και στοχεύει στην επανάχρηση

Η Amazon έχει εξαλείψει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια τόνους συσκευασιών από το 2015 και έχει δημιουργήσει προγράμματα για την αύξηση της ανακύκλωσης, σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση βιωσιμότητας.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία αντικατέστησε σχεδόν το 70% των πλαστικών φύλλων με φυσαλίδες στις ταχυδρομικές αποστολές το 2021 με ανακυκλώσιμο χαρτί με επένδυση.

Η πλαστική συσκευασία μιας χρήσης άλλαξε επίσης και πλέον περιέχει λιγότερο υλικό ενώ ενσωματώνει περισσότερα ανακυκλωμένα στοιχεία, σημείωσε η έκθεση του 2021. Το 2021, το ανακυκλωμένο περιεχόμενο σε πλαστικές σακούλες μεμβράνης αυξήθηκε από 25% σε 50%. Στις πλαστικές σακούλες με επένδυση, το ανακυκλωμένο περιεχόμενο αυξήθηκε από 15% σε πάνω από 40%.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου μείωσε επίσης το βάρος συσκευασίας ανά αποστολή κατά 38% από το 2015. Η έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζεται ώστε να στείλει λιγότερο υλικό στις χωματερές και να εντάξει περισσότερο υλικό στις διαδικασίες της κυκλικής οικονομίας.

Στα παγκόσμια κέντρα εκπλήρωσής της, η Amazon χρησιμοποιεί πλέον λογισμικό για τον εντοπισμό αντικειμένων που είναι επιλέξιμα για δωρεά και συνεργάζεται με τοπικούς κοινοτικούς οργανισμούς για τη συλλογή και τη διανομή τους.

«Δωρίζοντας το πλεονάζον απόθεμα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, κρατάμε τα χρήσιμα προϊόντα έξω από τη ροή των απορριμμάτων και συμβάλλουμε στην ενίσχυση των τοπικών μας κοινοτήτων», σημειώνει η έκθεση.

Το Amazon Second Chance, διαθέσιμο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ιαπωνία, επιτρέπει στους πελάτες να ανακυκλώνουν, να επισκευάζουν ή να ανταλλάσσουν αντικείμενα, καθώς και να αγοράζουν προϊόντα που έχουν μετασχηματιστεί σε νέα.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης για τη βελτίωση της ανακύκλωσης για υλικά όπως οι πλαστικές συσκευασίες μεμβράνης. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν επιτόπου συστήματα ανακύκλωσης πλαστικών ταινιών σε πολλές εγκαταστάσεις της εταιρείας σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ανέφερε η έκθεση, η οποία επισημαίνει ότι οι μέθοδοι αυτές «επιτρέπουν να μετατρέπουμε το πλαστικό φιλμ σε σακούλες από 100% ανακυκλωμένο υλικό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα