Η Amazon απειλεί τους πωλητές με περιβαλλοντικό πρόστιμο

Η Amazon απειλεί τους ανεξάρτητους πωλητές της με πρόστιμα για τη χρήση υπερβολικής συσκευασίας για μεγάλα αντικείμενα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα απόβλητα, να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα αποστολής και να εξασφαλίσει ότι οι πελάτες θα μπορούν να ανοίξουν τα δέματα πιο εύκολα. Σε περίπτωση που οι πωλητές δεν συμμορφωθούν με τους τους κανόνες, θα τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1,99 δολαρίων.

Τα νέα πρόστιμα, που ανακοινώθηκαν με επιστολή προς τους πωλητές τον Σεπτέμβριο, υποτίθεται ότι θα έμπαιναν σε ισχύ εχθές, 1 Αυγούστου, δίνοντας στους πωλητές περιθώριο σχεδόν ένα χρόνο για να συμμορφωθούν. Ωστόσο, η Amazon καθυστερεί την εφαρμογή των κανόνων μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, επειδή ορισμένοι πωλητές θέλουν να πιστοποιήσει η Amazon από τη μεριά της ότι οι συσκευασία τους θα είναι αποδεκτές. Η Amazon δηλώνει ότι «συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές της για να σχεδιάσει, να δοκιμάσει και να πιστοποιήσει νέες βιώσιμες συσκευασίες που μειώνουν τα απόβλητα και τον άνθρακα και να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα των πελατών θα φτάσουν άθικτα».

Μέχρι να εντατικοποιηθούν οι νέοι κανόνες, η Amazon δίνει στους πωλητές πίστωση 1 δολαρίου ανά παραγγελία, προκειμένου να συμφωνήσουν με τις νέες οδηγίες αποστολών. Όλα τα παραπάνω είναι μέρος της ευρύτερης περιβαλλοντικής προσπάθειας που κάνει η Amazon. Η εταιρεία αναθεώρησε τη δική της πολιτική συσκευασιών το 2010 μέσω της πρωτοβουλίας «Frustration-Free Packaging», η οποία στοχεύει να μειώσει τα απόβλητα και να εξασφαλίσει ότι οι πελάτες μπορούν να ανοίξουν τις συσκευασίες τους χωρίς κοπίδι και ψαλίδι. Έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι ορισμένα προϊόντα θα αποστέλνονται χωρίς πρόσθετη συσκευασία. Ως μέρος των περιβαλλοντικών προσπαθειών της, η Amazon λέει ότι έχει αποφύγει τη χρήση 244.000 τόνων υλικών συσκευασίας την τελευταία δεκαετία, δηλαδή γύρω στα 500 εκατ. δέματα.

Σχετικά Νέα