Η Αλγερία υπέγραψε συμφωνία με ιταλική εταιρεία για μεγάλο αγροτικό έργο

Η κυβέρνηση της Αλγερίας και η ιταλική εταιρεία Bonifiche Ferraresi SpA υπέγραψαν συμφωνία ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός αγροτικού έργου, που φιλοδοξεί να βγάλει το κράτος αυτό της Βόρειας Αφρικής προσπαθεί να ενισχύσει την επισιτιστική ασφάλεια.

Η συμφωνία υπογράφηκε σε σχετική τελετή χτες το Σάββατο στο Αλγέρι και προβλέπει την ανάπτυξη καλλιεργειών σιταριού, φασολιών και άλλων προϊόντων σε έκταση 36.000 εκταρίων στο νότιο-κεντρικό αλγερινό κρατίδιο Τιμιμούνε. Το έργο θα ξεκινήσει εντός του έτους.

Το επενδυτικό ταμείο της Αλγερίας θα παρέχει το 49% της χρηματοδότησης και η ιταλική εταιρεία το υπόλοιπο, δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας. Η κυβέρνηση της Αλγερίας, όπου πρόκειται να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, περιέγραψε την πρωτοβουλία ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ανάπτυξη εθνικής αυτάρκειας σε βασικές καλλιέργειες.

Ο υπουργός Γεωργίας Γουσέφ Τσέρφα παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα σχέδια για την καλλιέργεια έκτασης 500.000 εκταρίων στο νότο της Αλγερίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η προσπάθεια να αυξηθούν οι εκτάσεις καλλιέργειας σιτηρών κατά 18% θα είναι σε συνεννόηση με διεθνείς οργανισμούς και ιταλικές και καταριανές εταιρείες, είπε.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρουσίασε τον Ιανουάριο ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας άνω των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας της στην Αφρική – σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ενεργειακών δεσμών και περιορισμού των μεταναστευτικών ροών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα