Η ακρίβεια φέρνει ρεκόρ αύξησης στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ρούχων

H ακρίβεια αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες. Δημιουργεί νέες μόδες. Για παράδειγμα, ολοένα και περισσότερο «έδαφος» κερδίζουν στην ελληνική αγορά οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ενδυμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα αυξήθηκαν κατά 49,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τον σχετικό τζίρο να ανέρχεται σε 8,92 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας υπερδιπλασιασμό σε σύγκριση με τα 4,17 εκατ. του δεύτερου τριμήνου του 2022.

 

Επίσης στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η αντίστοιχη αύξηση μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα διαμορφώθηκε στο 42,7%, κατά συνέπεια οι ρυθμοί είναι ανοδικοί όχι μόνο σε σύγκριση με πέρυσι αλλά και κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα βουλγαρική αλυσίδα που δραστηριοποιείται στον χώρο του outlet και των μεταχειρισμένων ρούχων, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται να ακολουθήσει η λειτουργία αντίστοιχων φυσικών καταστημάτων και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη σε λειτουργία βρίσκονται τουλάχιστον 14 καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων ενδυμάτων-υποδημάτων και άλλων αντικειμένων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα