Η ακρίβεια αλλάζει το σουβλάκι με πίτα: Γιατί δεν θα είναι ποτέ ίδιο με αυτό που τρώγαμε

Σκέψεις να «κοπούν» τα τηγανητά στην εστίαση, τέλος και η τηγανητή πατάτα από το σουβλάκι.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εστιάτορες, καθώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση είναι τεράστιο, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών και ιδίως του ηλιέλαιου. Ως εκ τούτου οι επιχειρηματίες ψάχνουν ευφάνταστους τρόπους για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι καταναλωτές.

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις να αφαιρέσουν τα τηγανητά από το μενού των εστιατορίων και των ταβερνών ενώ τα σουβλατζίδικα, δεδομένης της αύξησης των τιμών στο σουβλάκι, σκέφτονται να αφαιρέσουν τις τηγανητές πατάτες από το εθνικό μας φαγητό προκειμένου να μην χρειαστεί να αυξήσουν και άλλο την τιμή.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανητά πιάτα στο μενού τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα