

Η Αίγυπτος μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελάτι επανέλαβε πως το Κάιρο απορρίπτει κατηγορηματικά το σχέδιο εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου συναντήθηκε σήμερα (10/02/2025) στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Αμπντελάτι υπογράμμισε την ανάγκη για επιτάχυνση της ανοικοδόμησης της Γάζας, με τους Παλαιστίνιους να παραμένουν στα πάτρια εδάφη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε στον απόηχο της αμφιλεγόμενης πρότασης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και να την ανοικοδομήσει, μετατρέποντάς τη σε «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής», με τους κατοίκους του θύλακα να εκτοπίζονται σε άλλες χώρες – όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία – χωρίς δικαίωμα επιστροφής.
«Η Αίγυπτος προσβλέπει σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση για την επίτευξη της πολυπόθητης δίκαιης ειρήνης στη Μέση Ανατολή κατά τρόπο που θα ανταποκρίνεται στα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων, με κυριότερο το δικαίωμά τους να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος στο σύνολο των εδαφών τους», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.