

Η Τουρκία περιμένει πρόταση για την τιμή των αεριωθουμένων Eurofighter που επιθυμεί να αγοράσει, αφού υπέβαλε στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας ένα κατάλογο με τις τεχνικές ανάγκες της, δήλωσε σήμερα πηγή στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Τα αεριωθούμενα Eurofighter Typhoon κατασκευάζονται από κοινοπραξία, στην οποία μετέχουν η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ισπανία, που εκπροσωπούνται από τις εταιρείες Airbus, BAE Systems και Leonardo.
Η Άγκυρα διεξήγαγε συνομιλίες με τη Βρετανία και την Ισπανία για να αγοράσει 40 Typhoons και η Γερμανία έκανε ένα βήμα για να εγκρίνει τη συμφωνία, αφού είχε αρχικά αντιταχθεί σ’ αυτή.
«Το έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο της προμήθειας 40 αεροσκαφών Eurofighter Typhoon, εστάλη στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας και στη σχετική εταιρεία» δήλωσε η πηγή στη διάρκεια ενημέρωσης στην Άγκυρα.
«Περιμένουμε ότι η προσφορά τιμής θα έρθει σ’ εμάς μέσα στις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.