

Αλλαγές στα εργασιακά θέλει να εφαρμόσει η νέα Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάρα Μαρίν.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η 34χρονη Σάρα, που ηγείται ενός κεντροαριστερού συνασπισμού στο οποίο και τα πέντε κυβερνητικά κόμματα έχουν γυναίκες στην κορυφή, σκοπεύει να εντάξει στη χώρα της την εξάωρη εργασία ημερησίως επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πιο σημαντικό για την Σάνα Μαρίν, είναι ο χρόνος που θα πρέπει να εργάζονται οι Φινλανδοί καθώς σε δηλώσεις της ως Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, είχε πει: «Γιατί να μην είναι το επόμενο βήμα η εξάωρη εργασία ημερησίως επί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα; Είναι οι οκτώ ώρες πραγματικά η απόλυτη αλήθεια; Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αξίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους, τα χόμπι και άλλες πτυχές της ζωής, όπως τον πολιτισμό. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για εμάς στην επαγγελματική ζωή».
Έτσι, θα μπορεί πλέον να εφαρμόσει όσα είχε εξαγγείλει προ των εκλογών. Άλλωστε, για την ίδια το γεγονός ότι είναι νέα και γυναίκα δεν παίζει μεγάλο ρόλο: «Ποτέ δεν σκέφτηκα την ηλικία ή το φύλο μου. Σκέφτομαι περισσότερα τα κίνητρα που με έφεραν στην πολιτική», τονίζει η 34χρονη Πρωθυπουργός.
Στη Φινλανδία, η οκτάωρη εργασία ημερησίως επί πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι το συνηθισμένο στην επαγγελματική ζωή των ανθρώπων. Η αριστερή συμμαχία, με την οποία η Σάρα Μαρίν σχημάτισε συνασπισμό, ζήτησε να δοκιμαστεί η εξάωρη εργασία.
Σημειώνεται ότι η εξάωρη εργασία ήδη εφαρμόζεται στη γειτονική της χώρα , τη Σουηδία. Στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, από το 2015 ο χρόνος εργασίας για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους αλλά και στα νοσοκομεία έχει μειωθεί σε έξι ώρες ενώ οι υπάλληλοι συνέχιζαν να λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους. Τα αποτελέσματα δύο χρόνια αργότερα: Οι εργαζόμενοι ήταν πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και πιο παραγωγικοί. Επιπροσθέτως, εξοικονομήθηκαν χρήματα καθώς υπήρξαν λιγότεροι ασθενείς, λιγότερες συντάξεις αναπηρίας και λιγότεροι άνεργοι.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.