

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες Σάββατο στην Ατλάντα, στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο ακτιβιστή από πυρά αστυνομικών, καθώς κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν περιπολικό και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.
Ηδιαδήλωση διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή Μανουέλ Τεράν από πυρά αστυνομικών την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την εκκένωση εργοταξίου. Στο σημείο θα κατασκευαστεί ένα κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών, προϋπολογισμού 90 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους ακτιβιστές να καταγγέλλουν την αποψίλωση δάσους και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Παρότι η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, έλαβε γρήγορα επεισοδιακή τροπή. Κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς, άναψαν φωτιές στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Αν και οι αρχές της αμερικανικής μεγαλούπολης φοβούνταν πως δεν θα έλειπαν τα έκτροπα στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, δεν κατέφεραν να τα αποτρέψουν.
Η οργή πολλών διαδηλωτών για τον θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή ξεχείλιζε. Πολλοί ακτιβιστές είχαν κατασκηνώσει εδώ και μήνες στην περιοχή του εργοταξίου, φιλοδοξώντας να εμποδίσουν τα έργα.
Σύμφωνα με την αστυνομία της Τζόρτζια, ο Τεράν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των δυνάμεων ασφαλείας που εκκένωναν την περιοχή, πυροβόλησε πρώτος κατά αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Την Παρασκευή, οι αρχές έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του όπλου που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο 26χρονος.
Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές κουκουλοφόρων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τουρκία: Περίπου 70 παλαιστίνιοι πρόσφυγες ανάμεσα στα θύματα του σεισμού
Πριν από 12 χρόνια, ο Άμπντελ-Καρίμ Αμπού Τζάλουμ εγκατέλειψε το σπίτι του στη Λωρίδα.
Πορτογαλία: Τρία άρματα μάχης Leopard 2 θα παραδοθούν τον Μάρτιο στην Ουκρανία
Η πορτογαλική κυβέρνηση θα είναι τον Μάρτιο σε θέση να παραδώσει τρία άρματα μάχης.
Ολ. Σολτς: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για την στάση έναντι της Τουρκίας
Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και.
Β. Ζελένσκι στη Le Figaro: Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν τη Μπαχμούτ θα θελήσουν να πάνε παραπέρα
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε.