

Oσοι δεν έχουν κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που να είναι ίσες με το 30% του εισοδήματός τους, τότε θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο που θα υπολογίζεται από το 22% της διαφοράς.
Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους έχουν πραγματοποιήσει λίγες ηλεκτρονικές συναλλαγές σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι
Δηλαδή, αν κάποιος πρέπει να έχει συναλλαγές αξίας 3.000 ευρώ κι έχει κάνει μόλις 2.000 ευρώ, τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο 220 ευρώ (1.000 x 22%).
Το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται, πάντως, τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις και υποστηρίζει ότι ο μέσος όρος των ηλεκτρονικών πληρωμών φτάνει στο 44% για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα και στο 36% για εισόδημα ως 30.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει οι φορολογούμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα να καλύψουν το όριο του 30%.
Με πληροφορίες από εφημερίδα “Καθημερινή”
Σχετικά Νέα
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.