

«Το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας», δηλώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Hellenic Train για το περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (7/9) στη Λιβαδειά, όταν οι πόρτες του τρένου έκλεισαν πριν προλάβει να αποβιβαστεί μια γυναίκα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί για αρκετά μέτρα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.
«Απολογούμαστε για το περιστατικό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει ότι «και από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
«Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και λυπούμαστε ειλικρινά για το ατυχές αυτό περιστατικό», δηλώνει η εταιρεία μέσω της ίδια ανακοίνωσης και καταλήγει: «Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας».
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Hellenic Train
«Απολογούμαστε για το περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά, κατά το οποίο το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας. Από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και λυπούμαστε ειλικρινά για το ατυχές αυτό περιστατικό.
Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας».
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε όχημα της Αεροπορίας Στρατού με 13 επιβάτες
Στις φλόγες τυλίχτηκε όχημα της Αεροπορίας Στρατού, τύπου βαν, ενώ βρισκόταν εν κινήσει μεταφέροντας δεκατρείς ένστολους. Το περιστατικό.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουδέποτε η διοίκηση παρενέβη, παρακώλυσε, καθοδήγησε ή αντέδρασε στη διεξαγωγή ελέγχων
Ουδέποτε η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη, παρακώλυσε, καθοδήγησε ή αντέδρασε στην διεξαγωγή των ελέγχων.
Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό – Στα 11,5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:51 το απόγευμα της Τρίτης (20.05.2025).
Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα αφρικανικής σκόνης – Οι 6 περιοχές που θα επηρεαστούν
Ένα νέο κύμα μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης έχει ξεκινήσει προς την Κεντρική Μεσόγειο και κυρίως.