

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Philadelphia, Patrick Harker δήλωσε σήμερα ότι βλέπει μόνο μια μείωση των επιτοκίων ως την κατάλληλη προσέγγιση για αυτό το έτος, αν και επισήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Μάιο είναι πολύ καλοδεχούμενα”
Ο αξιωματούχος επισήμανε πάντως ότι θέλει να δει και άλλα στοιχεία πώς ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2%/
“Αν όλα πάνε όπως έχουμε προβλέψει, νομίζω μια μείωση των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας σε εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια. “Μάλιστα, μπορώ να δω πολύ πιθανό δύο μειώσεις ή και καμία για φέτος, αν τα στοιχεία πάνε από τη μία ή την άλλη κατεύθυνση – άρα και πάλι, όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία.
Από την πλευρά της η Loretta Mester, επικεφαλής της Cleveland Fed, μιλώντας στο Bloomberg επισήμανε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας μπορούν να βοηθήσουν το κοινό να καταλάβει καλύτερα την προσέγγιση τους στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, μιλώντας περισσότερο για το τι θα κάνουν αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως έχουν προβλέψει.
Το να βοηθήσουμε το κοινό να καταλάβει πώς αντιδράμε σε διαφορετικές καταστάσεις στην οικονομία είναι καίριας σημασίας στη διαχείριση των προσδοκιών και στην ελαχιστοποίηση της ακραίας μεταβλητότητας σε περιόδους αβεβαιότητας, εξήγησε. Η αξιωματούχος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα επιτόκια.
Σχετικά Νέα
Σάλος στην Ιταλία: Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κατηγορείται για βιασμό
Σοκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γαλλικής καταγωγής καταζητείται, μετά από καταγγελία εις βάρος.
Συρία: Η άρση των αμερικανικών κυρώσεων είναι μια καμπή αλλά τα πιο δύσκολα εμπόδια παραμένουν
Η άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Συρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά μια.
Frontex: Αισθητή μείωση της παράτυπης μετανάστευσης το 2025
Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2025 καταγράφηκαν αισθητά λιγότερες παράνομες διελεύσεις στα σύνορα.
Πώς σχολιάζει ο Ν. Χριστοδουλίδης το διορισμό Χαν και την κινητικότητα στο Κυπριακό
Η προσωπική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ολγκίν, θα βρίσκεται.