Handelsblatt: “Πώς τα καταφέρνει τόσο καλά ο Μητσοτάκης;”

“Η εκτόξευση του χρηματιστηρίου Αθηνών αποτελεί υπόδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση και αναπτύσσεται με διπλάσια ταχύτητα απ΄ ότι η υπόλοιπη Ευρωζώνη. Πως τα καταφέρνει τόσο καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, διερωτάται η Handelsblatt σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο “Από τα πρόθυρα της πτώχευσης στην κορυφή της ανάπτυξης στην Ευρώπη”.

Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει: “Το ράλι στο χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει ότι η Ελλάδα, η οποία μόλις πριν από οκτώ χρόνια διασώζονταν με πιστώσεις δισεκατομμυρίων για να αποτραπεί η χρεοκοπία, επέστρεψε. Ως προς την οικονομική ανάπτυξη η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών. Εξυγίανε τον προϋπολογισμό και μειώνει το δημόσιο χρέος ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη.

Ο μηνιαίος δείκτης οικονομικού κλίματος, που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών ΙΟΒΕ, ξεπέρασε τον Ιούλιο τις 111 μονάδες. Αντιθέτως στη Γερμανία, ο συγκρίσιμος δείκτης του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Ifo μειώθηκε στις 87,3 μονάδες. Την ώρα που οι προοπτικές της γερμανικής οικονομίας γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες, στην Ελλάδα επικρατεί ευφορία.

Τα στοιχεία αυτά τραβούν την προσοχή ολοένα και περισσότερων ξένων επενδυτών. Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg 3,4 δις ευρώ επενδύθηκαν από το εξωτερικό σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα το πρώτο τετράμηνο του 2023. Παρατηρητές εκτιμούν ότι η εισροή επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους”.

Bild: “Ασφαλή τα ταξίδια στην Ελλάδα”

“Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο έσβησαν. Ο ταξιδιωτικός όμιλος FTI διαφημίζει “το νησί των ιπποτών” προσφέροντας εκπτώσεις μέχρι και 50% στις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπως π.χ. Κιοτάρι, 7 διανυκτερεύσεις, πτήση από Μόναχο, από 949 ευρώ το άτομο. Ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος αναφέρει ότι “με εξαίρεση μεμονωμένα ξενοδοχεία, οι ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο λειτουργούν στα γνωστά υψηλά επίπεδα ποιότητας””, γράφει η Bild Online με τίτλο: “Ασφαλή τα ταξίδια στην Ελλάδα για τους τουρίστες”

Ο ταξιδιωτικός όμιλος στηρίζεται στην αξιολόγηση της εταιρίας A3M, η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας Τομ Ντίλον, όσοι Γερμανοί το επιθυμούν μπορούν “να ταξιδέψουν άφοβα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία”. Ο γερμανός ειδικός συστήνει: “Ταξιδέψτε, αλλά ενημερωθείτε προηγουμένως, αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής για τις τρέχουσες εξελίξεις “.

Η εταιρεία A3M χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ειδικό λογισμικό για την αξιολόγηση ιστοσελίδων, πληροφοριών στο Twitter, ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, πρακτορείων ειδήσεων και ταξιδιωτικών οδηγιών, προκειμένου να αντλήσει αξιόπιστες πληροφορίες για τις χώρες προορισμού παραθεριστών. Στη συνέχεια τις θέτει στη διάθεση μεγάλων τουρ οπερέιτορ, όπως TUI, DER, FTI και Alltours.

ND: “Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: Δεν αρκεί η εκκένωση”

“Στον απόηχο των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου, η οργή κατά της κυβέρνησης μεγαλώνει στην Ελλάδα”, διαβάζουμε στον υπότιτλο άρθρο της Neues Deutschland με τίτλο: “Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα: Δεν αρκεί η εκκένωση”.

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: “Φόβος, αγωνία και αβεβαιότητα είναι μερικά από τα συναισθήματα των Ροδιτών που έβλεπαν το νησί τους να καίγεται για πάνω από δέκα ημέρες χωρίς βοήθεια από το κράτος. Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για ελλείψεις στην πυροσβεστική, την υποδομή και τα βασικά τρόφιμα. Μπορούσαν να βασιστούν μόνο σε άλλους Ροδίτες, οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους και διέθεσαν τα αυτοκίνητά τους όπου υπήρχε ανάγκη. “Το μόνο που με γεμίζει ελπίδα είναι ότι όλοι οι φίλοι, τα ξαδέρφια, πραγματικά όλοι, άφησαν τις δουλειές τους και συνέβαλαν ο καθένας με τα μέσα που διέθετε για να σταματήσει η καταστροφή”, τονίζει η νεαρή δασκάλα Αικατερίνη Αλεβάντη.

Ως κύρια αιτία για τις πυρκαγιές η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλέστηκε επανειλημμένα την κλιματική αλλαγή. Λίγοι άνθρωποι το αμφισβητούν. Δεν απαντά όμως στο ερώτημα γιατί δεν ήταν εφικτός ο περιορισμός της καταστροφής. Η μόνη αλλαγή από το 2018, όταν 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, είναι η χρήση υπηρεσίας 112 για εκκενώσεις πολιτών. Η προτεραιότητα να σωθούν ζωές μέσω εκκένωσης οικισμών παρουσιάζεται ως επιτυχία από την κυβέρνηση. Η ειδοποίηση κατοίκων και παραθεριστών με sms αποτέλεσε τη μόνη λύση και το καλοκαίρι του 2021 όταν κάηκαν 13 εκατομμύρια στρέμματα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα