

Ευθείες βολές κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε η Ελενα Ακρίτα με αφορμή την προχθεσινή δεξίωση (24/7) στο Προεδρικό Μέγαρο για την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κάθε χρόνο το παρών δίνουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι και άνθρωποι του πνεύματος.
Συγκεκριμένα έγραψε η Ελενα Ακρίτα στο fb:
«Μεγάλη απογοήτευση η χθεσινή δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο. Οι πρώτοι που θυσιάστηκαν από τις λίστες της Προέδρου Κατερίνας..
Σακελλαρόπουλου είναι οι αντιστασιακοί του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974. Δηλαδή άνθρωποι που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για να βρίσκεται η νεα Προεδρος (και όλοι οι προκάτοχοι της) σε αυτή την θέση. Ελάχιστοι προσκληθηκαν, άπειροι κόπηκαν από την λίστα. Όταν γιορτάζεις την δημοκρατία και δεν καλείς τους πυλώνες της, κάτι ουσιώδες δεν έχεις καταλάβει. Κρίμα».
Ενώ η Ελενα Ακρίτα μετά την ανάρτησή της επανήλθε και σημείωσε:
«Επί προσωπικού για να μην παρεξηγηθώ. Αν και καλούμαστε κάθε χρόνο η μητέρα μου και χωριστά εγώ ως δημοσιογράφος, δεν πηγαίνουμε ποτέ στην δεξίωση, για λόγους αρχής. Και οι δυο μας πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία δεν γιορτάζεται σε κήπους μεγάρων, αλλά καθημερινά με βάση το αξιακό σύστημα του καθενός από μας».
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.