Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Φεβ 17th, 2016

H Kομισιόν βλέπει «σημαντική πρόοδο» στα hotspot στην Ελλάδα

Refugees and migrants walk after disembarking from the passenger ferry Eleftherios Venizelos from the island of Lesbos at the port of Piraeus, near Athens, Greece, December 26, 2015. REUTERS/Michalis Karagiannis

Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι στελέχη της Επιτροπής, μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα Μάρτιν Βερβέι, επισκέφθηκαν, συνοδεία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα hotspots στα νησιά και διαπίστωσαν ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος».

Το θέμα των hotspots και γενικότερα η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στις 7.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου, η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να επισημάνει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης. Προς την ίδια κατεύθυνση, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αποστείλει επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες συστάσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo