

Οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν πως θα διαχειριστούν το τεράστιο απόθεμα ομολόγων στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, ενώ συμφώνησαν να επιδείξουν υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου.
Τα πρακτικά, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, δείχνουν ότι η Fed θεωρεί πως η αμερικανική οικονομία δεν θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και δεν θα διολισθήσει σε ύφεση τα επόμενα χρόνια.
Αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη σχετικά με το αν η επόμενη κίνηση της Fed πρέπει να είναι η αύξηση ή η μείωση των επιτοκίων.
«Διάφοροι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι η άποψη τους για το κατάλληλο επίπεδο των επιτοκίων μπορεί να αλλάξει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάλογα με τα εισερχόμενα στοιχεία» σημειώνεται στα πρακτικά.
Προειδοποίησαν παράλληλα ότι βλέπουν διάφορα ρίσκα, από το Brexit μέχρι την επίμονη αδυναμία στις εγχώριες δαπάνες και την επιβράδυνση στην Ευρώπη και την Κίνα.
Σχετικά Νέα
Λονδίνο: Συνέχιση των συνομιλιών για την Ουκρανία με πρωτοβουλία Στάρμερ και Χίλι
Το Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύει τον ηγετικό του ρόλο στις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνη.
H αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου – Πλήθος πιστών στα Ιεροσόλυμα για τη δοξολογία
Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα με την αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Με συγκίνηση και κατάνυξη, πλήθος.
Στις ΗΠΑ ο Ουκρανός πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα για διαπραγματεύσεις
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα για διαπραγματεύσεις.
Νέοι πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Η Χαμάς απορρίπτει νέα κατάπαυση του πυρός
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς απέρριψε χθες Πέμπτη ισραηλινή πρόταση για να κηρυχθεί εκ.