

Αντιμέτωπος με έναν «ανηφορικό αγώνα» για να παραμείνει στην εξουσία είναι ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον Guardian, καθώς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου «δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι απορρίπτουν τον αριστερό πρωθυπουργό ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα».
«Οι κεντροδεξιοί αντίπαλοι τoυ Αλ. Τσίπρα», γράφει η βρετανική εφημερίδα αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία, «κερδίζουν έδαφος» επισημαίνοντας πως «ο Τσίπρας αναγκάστηκε να ανακοινώσει εκλογές τέσσερις μήνες νωρίτερα από το ποκαθορισμένο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από τη ΝΔ με μια άνευ προηγουμένου διαφορά -9,35%- που είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά σε ευρωεκλογές στην Ελλάδα».
«Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να ολοκληρώσει τη συντριβή ενός κόμματος πρώην ριζοσπαστών που εξελέγη με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψει την διεθνώς επιβεβλημένη λιτότητα», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών και όλων των μεγάλων δήμων αναμένεται να κερδηθούν από τη Νέα Δημοκρατία», εκτίμησε ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος μιλώντας στον Guardian.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως «στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική μεσαία τάξη σχεδόν αποδεκατίστηκε από τους φόρους που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής ενός προγράμματος το οποίο ο Τσίπρας διαπραγματεύθηκε το 2015, υπογράφοντας πρωτοφανή δημοσιονομικά πλεονάσματα ύψους 3,5%».
«Η ύστατη προσπάθεια του Τσίπρα να αποκαταστήσει τη δύναμή του παραχωρώντας φορολογικές ελαφρύνσεις και συνταξιοδοτικά επιδόματα, φαίνεται πως απέτυχε καθώς οι συνταξιούχοι στρέφονται προς τη ΝΔ», εκτιμά η εφημερίδα για να προσθέσει: «Εκτός από ένα θαύμα λίγοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κλείσει τη διαφορά (σ.σ. με τη ΝΔ)».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.