ΓΣΕΕ: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

«Δυστυχώς ακόμη ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και δύο συνάδελφοι τραυματίζονται, γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος το μεσημέρι της Δευτέρας, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

«Η σημερινή τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, με το θάνατο ενός 47χρονου χειριστή γερανού και τον τραυματισμό ακόμη δύο εργατών, αποδεικνύει με το χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας», συνεχίζει η ΓΣΕΕ.

«Η Συνομοσπονδία έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπευθύνους τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ζητάμε για τη σημερινή τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν, και την τιμωρία των υπευθύνων».