Site icon The Indicator

Γροιλανδία και Δανία σε κοινή γραμμή κατά των προθέσεων Τραμπ

Η Γροιλανδία και η Δανία συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ως απάντηση στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να λάβει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας νησιού της Αρκτικής, είπαν οι ηγέτες τους έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Κοπεγχάγη.

Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με τη Δανία , δήλωσε σήμερα ο νέος Πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εξωτερικής πολιτικής, που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Νίλσεν σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με τη Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν.

Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν έφθασε χθες στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη σε ένδειξη ενότητας ανάμεσα στο πλούσιο σε σπάνιες γαίες νησί και στη Δανία.

Η επίσκεψη του Νίλσεν ακολουθεί μήνες εντάσεων μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να ενταχθεί στις ΗΠΑ.

Exit mobile version