

Γονείς σε απόγνωση! Οι ιώσεις σαρώνουν το τελευταίο διάστημα, τα αντιπυρετικά σιρόπια είναι σε έλλειψη λόγω εκτόξευσης της ζήτησης, την ώρα που εντίνεται και το πρόβλημα των απουσιών των μαθητών στα σχολεία! Η έξαρση της γρίπης Α στα παιδιά και η ευρεία διασπορά της, αδειάζει κυριολεκτικά τις σχολικές αίθουσες.
Συγκεκριμένα, τον φετινό χειμώνα καταγράφεται ραγδαία έξαρση στις ιώσεις που πλήττουν τα παιδιά. Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται εφιαλτικοί, ενώ ήδη στη χώρα μας σημειώνονται ελλείψεις σε βασικά φάρμακα όπως είναι τα αντιβιοτικά και τα σκευάσματα για τον βήχα. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία αλλά και τα ιατρεία ασφυκτιούν ενώ στην ατμόσφαιρα εμφανίζονται ταυτόχρονα τέσσερις και πέντε ιοί.
Πού ευθύνεται η έξαρση των ιώσεων και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς; Η παιδίατρος Εβελίνα Ευσταθίου, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, τόνισε πως: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό το ζούμε εμείς οι παιδίατροι καθημερινά γιατί μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά που είναι άρρωστα είτε στα ιατρεία, είτε στα νοσοκομεία, είτε στo σπίτι τους. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία αύξηση 20%, ανά εβδομάδα, της νοσηρότητας και σιγά – σιγά φαίνεται ότι επικρατεί περισσότερο η γρίπη τύπου Α.
Αναφερόμενη στο πού ευθύνεται η έξαρση των ιώσεων, η παιδίατρος εξηγεί πως «το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά έζησαν σε αποστειρωμένο περιβάλλον με τις μάσκες, την προσωπική υγιεινή και την καραντίνα παίζει το ρόλο του. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο με αντισώματα, όμως παράλληλα καθώς δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί τέτοια μεγάλη έξαρση».
Ελλείψεις στα αντιβιοτικά και τα φάρμακα
Εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί, οι παιδίατροι τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα από την Τετάρτη (7/12) φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων για να αντιμετωπίσουμε τις λοιμώξεις όπως είναι τα αντιβιοτικά και τα φάρμακα που δίνουμε για τον βήχα.
«Για κάθε παιδί που κάνει πυρετό συστήνω αφού χορηγήσει ο γονιός το αντιπυρετικό που θα του έχει υποδείξει ο προσωπικός του παιδίατρος θα πρέπει να επικοινωνεί μαζί του ώστε βάσει των συμπτωμάτων να κρίνει εάν πρέπει να το δει και να του δώσει σωστές θεραπείες» ανέφερε η κυρία Ευσταθίου.
Σχετικά Νέα
Σοκάρει η κατάθεση της 22χρονης στα Εξάρχεια – «Φώναζε σεξ»
Για τα όσα έζησε τη στιγμή της απόπειρας βιασμού από έναν 37χρονο Σύρο στα.
Ποιος έστειλε το μήνυμα φάρσα για τη βόμβα στη Βουλή – Κάτοικος Θεσσαλονίκης ο δράστης
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κακόγουστης φάρσας με το απειλητικό μήνυμα για βόμβα στη Βουλή.
Πρωτομαγιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Στο πλαίσιο διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,.
Πάτρα: Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 3 κατηγορούμενοι για τη φονική παράσυρση της 47χρονης ναυτικού
Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πλοίαρχος, ο.