

Ακτιβιστές της Greenpeace αλυσοδέθηκαν σε ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο στο λιμάνι του Όσλο, προκειμένου να το εμποδίσουν να ξεφορτώσει το φορτίο του με υδρογονάνθρακες, «που χρηματοδοτούν τον πόλεμο του Πούτιν», ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση.
Ναυλωμένο από τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Novatek, το Ust Luga, με σημαία Χονγκ Κονγκ, μετέφερε 95.000 τόνους κηροζίνης με προορισμό τον σταθμό της Esso στο Οσγκορντστράντ, στη νοτιοανατολική Νορβηγία, έγινε γνωστό από την Greenpeace, σε ένα δελτίο τύπου.
Tο τάνκερ ερχόταν από τη ρωσική πόλη, της οποίας φέρει το όνομα κι η οποία βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.
Ακτιβιστές της Greenpeace, που είχαν επιβιβαστεί σε μια σωστική λέμβο, αλυσοδέθηκαν στην άγκυρά του, ενώ άλλοι που βρίσκονταν σε καγιάκ άνοιξαν πανό με το σύνθημα “Oil fuels war” (Το πετρέλαιο τροφοδοτεί τον πόλεμο), σύμφωνα με τη ΜΚΟ.
Κάποιοι από τους ακτιβιστές προσήχθησαν από την αστυνομία, προτού συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
«Έχω σοκαριστεί που η Νορβηγία συμπεριφέρεται σαν ένα καταφύγιο για το ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο (του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε ο επικεφαλής της Greenpeace Νορβηγίας, Φροντε Πλέιμ, σε ένα δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της Esso, το εν λόγω φορτίο δεν είχε επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που επιβλήθηκαν σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η παραγγελία είχε γίνει πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», υπογράμμισε η Αν Φούγκνερ, στην εφημερίδα Dagbladet.
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.