Greek Mafia: Που εστιάζουν οι Αρχές – Χτύπημα ετοίμαζαν οι συλληφθέντες

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο «φως» καθότι συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τα πρόσωπα που συνελήφθησαν -το πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, τους ΟΥΚάδες και το τέταρτο άτομο, και τα οποία είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και όπλα. Οι Αρχές εκτιμούν πως ετοίμαζαν ένα μεγάλο και εντυπωσιακό χτύπημα εκδίκησης με πολλές καταστροφές, βάση της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης που βρέθηκε.

Όπως αναφέρει μάλιστα η δημοσιογράφος του OPEN, Μίνα Καραμήτρου, στο Τμήμα Εκβιαστών έχουν ανοίξει ήδη όλους τους προηγούμενους φακέλους με υποθέσεις που έχουν σχέση με χτυπήματα σε καταστήματα και βενζινάδικα που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα στον «πόλεμο» της νύχτας, τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Εκεί τοποθετούν άλλωστε οι Αρχές χρονικά τα χτυπήματα που είχαν δεχτεί τα καταστήματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Παράλληλα θα κοιτάξουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει εμπλοκή με κάποιους από τους συλληφθέντες.

Οι σχέσεις του πρώην ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς με την Greek Mafia

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι σχέσεις του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» με την Greek Mafia. Αυτό που ήδη γνωρίζει η Αστυνομία είναι οι σχέσεις που έχει το καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς με δολοφονημένο άνθρωπο της Greek Mafia, αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου.

Προκύπτει όμως από τις έρευνες πως υπάρχει και δεύτερο άτομο της Greek Mafia όπου επίσης είχε δολοφονηθεί πρόσφατα, που είχε σχέσεις με το καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα άτομα που ήταν στο στενό πυρήνα των δυο προσώπων της Greek Mafia και οι οποίοι φαίνονταν να είχαν σχέσεις με τον συγκεκριμένο τρομοκράτη.

Στη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οδηγήθηκε στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για παράνομη οπλοκατοχή και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών δια ιδία χρήση, χωρίς να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην εκτέλεση της ποινής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι η έρευνα των Αρχών πραγματοποίηθηκε σε χώρο που δεν είναι αποτελεί οικία του. «Αποδεικνύεται από το μισθωτήριο», τόνισε.

Σχετικά με τις κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, ανέφερε: «Επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι». Πρόσθεσε δε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα: μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που της πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι», δήλωσε.

Οπως αναφέρθηκε από τον συνήγορό του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στον πόλεμο της Greek mafia».

Για την υπόθεση κατοχής όπλων και εκρηκτικών ασκήθηκε σε βάρος ένας ακόμα ατόμου ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα