Γουινέα-Μπισάου: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Κάρλος Κορέια

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γουινέας-Μπισάου, Κάρλος Κορέια, πέθανε σήμερα στη Λισαβόνα σε ηλικία 87 ετών από τις επιπλοκές μακράς νόσου, ανακοίνωσε η προεδρεία της Γουινέας-Μπισάου.

«Με μεγάλη θλίψη έμαθα για τον θάνατο του Κάρλος Κορέια», έγραψε ο πρόεδρος Σισόκο Εμπάλο.

Βετεράνος του πολέμου για την ανεξαρτησία της πρώην πορτογαλικής αποικίας, ο Κάρλος Κορέια ήταν πρώην ηγέτης του Αφρικανικού Κόμματος για την Ανεξαρτησία της Γουινέας και του Πράσινου Ακρωτηρίου (PAIGC), που κυριάρχησε για πολύ καιρό στην πολιτική ζωή της χώρας. Διετέλεσε πρωθυπουργός τέσσερις φορές (1991-1994, 1997-1998, 2008, 2015-2016).

Γεωπόνος που εκπαιδεύτηκε στην Ανατολική Γερμανία, ο Κάρλος Κορέια ανήκε στα πρώτα στελέχη του PAIGC. Ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της γενιάς του πατέρα της ανεξαρτησίας, Αμίλκαρ Καμπράλ. «Ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος σε όλη την πολιτική του καριέρα», δήλωσε ο Σέκο Σέιντι, βετεράνος του πολέμου της ανεξαρτησίας που είχε γνωρίσει καλά τον πρώην πρωθυπουργό.

Η Γουινέα-Μπισάου γνώρισε μετά την ανεξαρτησία της το 1974 πλήθος πραξικοπημάτων, απόπειρες πραξικοπήματος και διαδοχικές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα