

Η Google και η Apple ανακοίνωσαν σήμερα την κοινή προσπάθειά τους προκειμένου να θέσουν τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth στην υπηρεσία κυβερνήσεων και οργανισμών υγείας, για να τους βοηθήσουν να μειώσουν τη διάδοση του ιού, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των χρηστών.
Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) και τεχνολογία λειτουργικών συστημάτων για να βοηθήσουν την ενεργοποίηση του εντοπισμού επαφών. Η λύση αυτή θα εφαρμοστεί σε δύο στάδια:
Πρώτον, τον Μάιο, και οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν API που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές δημόσιων οργανισμών υγείας. Οι επίσημες αυτές εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες για λήψη μέσω των αντίστοιχων App Stores.
Δεύτερον, τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα δημιουργήσουν μια ευρύτερη πλατφόρμα ιχνηλάτησης επαφών μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, χρησιμοποιώντας ως βάση της λειτουργία αυτής, τις υποκείμενες πλατφόρμες.
Η Google και η Apple δεν θα αναπτύξουν οι ίδιες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών. Αντίθετα, θα δημιουργήσουν την υποκείμενη τεχνολογία, που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να φτιάξουν καλύτερες εφαρμογές σε σχέση με την ιδιωτικότητα των χρηστών.
Σχετικά Νέα
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.
Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα ανόδου με εναλλαγή πρωταγωνιστών
Χωρίς διάθεση να διορθώσει εμφανίστηκε η Λεωφόρος Αθηνών, που συνέχισε για τρίτη ημέρα υψηλότερα.
ΟΛΠ: Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στην ΕΘΕ
Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2024 στην Ένωση Θεσμικών.
ΓΣΕΒΕΕ: Πράσινος μετασχηματισμός με τις μικρές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή
Στις εργασίες της, πρόσφατης, 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου “Διάζωμα”, με θέμα “Βιώσιμη.