

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά τη χρήση δεδομένων ασθενών.
Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εντοπίσει τον καρκίνο του μαστού με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους γιατρούς, σύμφωνα με μελέτη της Google Health, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Η ανάλυση των μαστογραφιών μέσω της τεχνολογίας μείωσε το ενδεχόμενο λάθους τόσο στο θετικό αποτέλεσμα, κατά το οποίο διαγιγνώσκεται καρκίνος σε υγιή άτομα λανθασμένα, όσο και στο αρνητικό αποτέλεσμα, κατά το οποίο δεν εντοπίζεται ο καρκίνος ενός ασθενή, ανέφερε η Alphabet.
Το σύστημα μείωσε τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα κατά 5,7% στις ΗΠΑ., σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνουν πάνω από 28.000 μαστογραφίες που πραγματοποιήθηκαν εκεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εξαιρετική στην ανάγνωση των μαστογραφιών, ξεπερνώντας συχνά σε επιτυχία τους ειδικούς.
Πέρυσι, η Google δημοσίευσε έρευνα που έδειξε πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξακριβώσει εάν ο καρκίνος του μαστού έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, βοηθώντας τους παθολόγους να κάνουν πιο ακριβείς διαγνώσεις.
Ωστόσο, η εταιρεία διαπίστωσε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά τη χρήση δεδομένων ασθενών. Το 2017, οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι η μονάδα τεχνητής νοημοσύνης της Alphabet, DeepMind, παραβίασε το νόμο περί προστασίας δεδομένων της Βρετανίας όταν εξέτασε μια εφαρμογή που αναλύει τα δημόσια ιατρικά αρχεία χωρίς να ενημερώνει τους ασθενείς για το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που τους αφορούν.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.