

Λόγο για Χριστούγεννα με περιοριστικά μέτρα έκανε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «τουλάχιστον για δύο ακόμα εβδομάδες, θα υπάρχει σημαντική πίεση στο ΕΣΥ», ενώ προέβλεψε ότι θάνατοι και διασωληνωμένοι θα αυξηθούν λόγω της διασποράς του προηγούμενου διαστήματος.
Είναι προφανής, σημείωσε, η αναγκαιότητα για εμβολιασμούς ειδικά στους άνω των 60 με μεγάλη νόσηση και θάνατο, το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά και στις μικρότερες ηλικίες για να πετύχουμε το ανοσιακό τείχος.
«Κάνοντας και την 3η δόση δημιουργούμε τέτοιο ανοσιακό τείχος που μπορεί να παρακάμψει τις δυσκολίες του ιού, και να παρακάμψουμε όχι τόσο τη μετάδοση, όσο τη σοβαρή νόσηση και τη διασπορά του» εξήγησε. Η γρήγορη πρόσβαση στο νοσοκομείο είναι πολύ κρίσιμη υπογράμμισε ακόμα ο Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή και τον τραγικό θάνατο 14χρονου κοριτσιού στη Λαμία.
Το στέλεχος Όμικρον αποτελεί παραλλαγή ανησυχίας, καθώς έχει δυνατότητα μεγαλύτερης πρόσβασης στα κύτταρα, άρα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας και πιθανής ανοσιακής διαφυγής, δηλαδή να μην αναγνωρίζει αντισώματα από προηγούμενη λοίμωξη η από εμβολιασμό εξήγησε ο καθηγητής.
Διευκρίνισε πάντως ότι παρόμοια χαρακτηριστικά ανοσιακής διαφυγής είχαν και το στέλεχος Βήτα και το Δέλτα, αλλά υπήρχε πάρα πολύ καλή κάλυψη από τα εμβόλια. «Το ίδιο πιστεύουμε να συμβεί και για την Όμικρον» τόνισε.
Σχετικά Νέα
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.