Γλυκά Νερά: Πώς πέρασε την πρώτη του νύχτα στα κρατητήρια ο συζυγοκτόνος – Γιατί άργησε να ομολογήσει

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ κρατείται μέχρι την Τρίτη ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, μετά την προθεσμία που πήρε για την απολογία του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αρχίζει και συνειδητοποιεί το μέγεθος της πράξης του.

Ωστόσο επιμένει πως ο φόνος προήλθε από την επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν εναντίον του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε πως η τελευταία κουβέντα του 33χρονου στην προανακριτική έκθεση ήταν «συγγνώμη».

«Έχει αποδεχθεί ό,τι έκανε και είναι καταρρακωμένος», επισήμανε ενώ ο έτερος συνήγορός του, Βασίλης Σπύρου, είπε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε» προσθέτοντας ότι ο πιλότος «λυτρώθηκε» με την ομολογία του φόνου.

Τόνισε, ακόμη, πως τίποτα δεν δείχνει σε προμελέτη του εγκλήματος, όπως λόγου χάριν τα ευρήματα των αστυνομικών με την αφαίρεση της κάρτας από τις κάμερες.

«Έκανε 37 ημέρες να ομολογήσει, γιατί είχε μια θολή σκέψη στο μυαλό του, πώς να ‘σώσει’ το παιδί του», υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορούμενου πιλότου και πρόσθεσε πως «δεν ζητάμε καμία ψυχιατρική εξέταση και ούτε κάποια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

Ο 33χρονος πιλότος αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο ως ένα «άτομο χωρίς αναστολές» με 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα, εκ των οποίων τα κακουργήματα είναι:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίησης ζώου

Τα πλημμελήματα είναι αυτά της:

  • ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα