Γλυκά Νερά – Δικηγόρος πιλότου: Ο πελάτης μου ζητεί συνεπιμέλεια του παιδιού

Στο δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών, Βασίλης Σπύρου. Ο κύριος Σπύρου αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την πράξη του εντολέα του, αφού, όπως είπε, την Τρίτη θα γίνει η απολογία του ενώπιον του ανακριτή. «Υπομονή μέχρι την Τρίτη που θα απολογηθεί και με υπόμνημα και με τη φυσική του παρουσία εκεί», ανέφερε ο δικηγόρος ο οποίος θέλησε και να τονίσει ότι κύριο μέλημα, σε αυτή τη φάση, του συζυγοκτόνου, είναι η επιμέλεια της κόρης του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιθυμία του πιλότου είναι την επιμέλεια του παιδιού που απέκτησε με την άτυχη Καρολάιν να αναλάβουν και οι δύο οικογένειες. «Για να ανατεθεί (σε άλλον) η επιμέλεια πρέπει να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα και αυτά τον προβληματίζουν. Τον προβληματίζει και το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα διότι βρίσκεται σε ευάλωτη θέση, και λόγω της κατάστασης, και λόγω της επικείμενης απολογίας του. Έχει ακούσει διάφορα τα οποία τον έχουν θορυβήσει πάρα πολύ, όπως ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια. Αυτά δεν έχουν καμία νομική και πραγματική βάση».

Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου υποστήριξε ότι ο πελάτης του ενδιαφέρεται πολύ για την τύχη του παιδιού του. «Παρότι αντιλαμβάνομαι ότι σαν δήλωση θα αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και με κακεντρέχεια στη χειρότερη, είμαι σε θέση να υπερασπιστώ την ειλικρίνεια του ισχυρισμού ότι ενδιαφέρεται πολύ για την τύχη του παιδιού. Και να επισημάνω ότι στο μυαλό του Μπάμπη, ως “οικογένεια” ορίζονται και οι δύο οικογένειες των μελών του πρώην ζευγαριού. Παρά το ομολογούμενο από τον ίδιο έγκλημα, δεν έχει χάσει την ιδιότητα του πατέρα».

Όταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος του επεσήμανε ότι το αίτημα είναι κάπως οξύμωρο, με δεδομένο ότι δολοφόνησε τη μητέρα του παιδιού του μπροστά στα μάτια του, ο δικηγόρος απάντησε δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο έγκλημα καθαυτό, ούτε στο αν είναι και πόσο είναι ειδεχθές. «Η ιδιότητα του πατέρα δεν θα παύσει να ισχύει, και το ενδιαφέρον σάς εγγυώμαι ότι είναι ειλικρινές. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει ελευθέρως το αίτημα», είπε.

Γλυκά Νερά – Μητέρα Καρολάιν: Σεβαστείτε τον πόνο μου

Μετά τη συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά και την αποκάλυψη ότι δράστης ήταν ο σύζυγος του θύματος και γαμπρός της, η μητέρα της Καρολάιν ζήτησε χώρο και χρόνο για να πενθήσει το παιδί της, μέσω οικογενειακής της φίλης. Η μητέρα του θύματος, κυρία Σουζάνα, επιλέγει έναν βουβό πόνο έχοντας πλέον κοντά της την αδελφή της, η οποία έχει έρθει από την Αθήνα, και λίγους καλούς της φίλους.

«Θέλω να σας μεταφέρω ένα μήνυμα. Σας ευχαριστεί πολύ για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει. Κατανοεί τη μεγάλη αγωνία που έχετε όλοι για μία δήλωσή της. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Δεν είναι σε θέση ακόμη να διαχειριστεί αυτό που ζει», δήλωσε στα μέσα η κυρία Χαρίκλεια Θεοδώρου, εκ μέρους της μητέρας του θύματος.

«Εγώ αυτή τη στιγμή την είδα ήρεμη. Η Σουζάνα είναι μιας άλλης φιλοσοφίας. Είναι μια γυναίκα που ζει τον πόνο της με αξιοπρέπεια. Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο αδερφός του Μπάμπη ήταν στο σπίτι της οικογένειας της Καρολάιν, αλλά έφυγε. Σας ευχαριστεί όλους και θα ήθελε να της αφήσετε λίγο χώρο. Έχει 2-3 μέρες να έρθει στο μνήμα και αυτό την πονάει. Θα ήθελε να σεβαστείτε το πένθος και όλες αυτές τις εξελίξεις», εξήγησε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα