

Ταυτοποιήθηκαν ο ένας νεκρός και ο τραυματίας της επίθεσης στη Γλυφάδα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν στη χώρα μας, ενώ αναμένεται απάντηση από τις τουρκικές Αρχές.
Εχουν γίνει δύο συλλήψεις Τούρκων κουρδικής καταγωγής, των οποίων τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό έχει σταλεί στην Ιντερπόλ προκειμένου να διασταυρωθεί μέσω των τουρκικών Αρχών.
Οσον αφορά τους συλληφθέντες φαίνεται ότι ήρθαν σταδιακά στη χώρα μας, ένας τον Ιούλιο και ο δεύτερος τον Νοέμβριο, μπήκαν στη χώρα με παράνομο τρόπο και αμέσως αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο εμφανιζόμενοι ως αντικαθεστωτικοί.
Στο ελληνικό FBI θεωρούν πως πρόκειται για άλλο ένα ξεκαθάρισμα στον πόλεμο της τουρκικής μαφίας, έναν πόλεμο που διεξάγεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Οι δραστηριότητες της τουρκικής μαφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη αναπτύσσονται σε τρεις τομείς: Ναρκωτικά, όπλα και παράνομη μετανάστευση.
Μάλιστα στην Ελλάδα φαίνεται να ξεπλένουν τα κέρδη τους σε αγορές πολυτελών ακινήτων, ακριβών αυτοκινήτων και κοσμημάτων. Ηδη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει προχωρήσει σε μία πρώτη χαρτογράφηση των Τούρκων μαφιόζων στην Ελλάδα, πλην όμως αποδεικνύεται ότι η διείσδυση της τουρκικής μαφίας στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη από ότι φαινόταν στο αρχικό στάδιο.
Το χρονικό
Το αιματηρό ξεκαθάρισμα αντίπαλων πλευρών της τούρκικης μαφίας εκτυλίχθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, στη συμβολή των οδών Λευκωσίας και Μικράς Ασίας. Οι δυο νεκροί και ο τραυματίας κάθονταν μέσα στο κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, όταν ξαφνικά εισέβαλαν δύο άτομα και άρχισαν να πυροβολούν. Τα θύματα βγήκαν έξω τρέχοντας σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν, όμως οι δράστες με μία «βροχή» από πυροβολισμούς, τους σώριασαν αιμόφυρτους στον δρόμο και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Η ΕΛ.ΑΣ έσπευσε στο σημείο, απέκλεισε την περιοχή και πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Βρέθηκε ένα όπλο το οποίο εικάζεται ότι είναι των δραστών καθώς και ένα μπουφάν.
Σε ό,τι αφορά τον βαριά τραυματία από τους πυροβολισμούς, πρόκειται για άνδρα 32 ετών ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα πιθανότατα από πυροβόλο όπλο και χειρουργείται στο Ασκληπιείο Βούλας. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από το σημείο που σημειώθηκε το συμβάν στις 10:40 και μέσα σε 6 λεπτά τον μετέφερε στο νοσοκομείο στα ΤΕΠ. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.
Νέα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών
Σε αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που παρουσιάζει η ΕΡΤ, έχει καταγραφεί η σκηνή της δολοφονίας σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Γλυφάδας. Τα θύματα φαίνονται να τρέχουν να ξεφύγουν από τον ένα από τους δύο δράστες που τους είχαν στήσει ενέδρα.
Σε μικρή απόστασης πίσω τους φαίνεται ο ένοπλος που τους καταδιώκει. Το ένα από τα θύματα πέφτει κάτω, σηκώνεται και συνεχίζει να προσπαθεί να ξεφύγει, Έξω όμως από ένα φαρμακείο ο δράστης πυροβολεί ξανά και τον σκοτώνει.
Σχετικά Νέα
-
Ηράκλειο: Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών μετά την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμός»
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια πορείας.
Πέθανε η Αλεξία Τσάτσου: Ήταν κόρη του συνταγματολόγου Δημητρίου Τσάτσου
Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι πέθανε σε ηλικία 54 ετών η Αλεξία Τσάτσου. Ήταν.
Χανιά: Τέσσερις συλλήψεις για τις “καραβιές” αλλοδαπών από το το Τομπρούκ της Λιβύης
Τέσσερις αλλοδαποί αναγνωρίσθηκαν και συνελήφθησαν ως διακινητές στις δύο υποθέσεις εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών.
Λέσβος: Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε ξωκλήσι τη Μ. Παρασκευή
Λέσβος: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου ενός 29χρονου λιμενικού, ο οποίος τη Μεγάλη.