Γλυφάδα: Γνωστός εστιάτορας ο «εγκέφαλος» των αναβολικών

Γνωστός επιχειρηματίας της Γλυφάδας και ένας ακόμη συνεργάτης του βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα με τα παράνομα αναβολικά που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία μετά από πολύμηνη έρευνα.

Ιδιοκτήτης πασίγνωστου εστιατορίου στη Γλυφάδα φέρεται να είναι ο εγκέφαλος σε διεθνές κύκλωμα αναβολικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο τους μαζί με δύο ακόμη συνεργούς κατηγορούνται ότι τουλάχιστον από το 2019 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Παρασκεύαζαν αναβολικές ουσίες και προμήθευαν αθλητές επαγγελματίες και μη στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, είχαν δημιουργήσει μάλιστα ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο στην Αττική όπου και παρασκεύαζαν τα αναβολικά.

Μετά από έφοδο των αρχών στις αποθήκες τους βρέθηκαν περισσότερες από 380.000 αμπούλες με αναβολικές ουσίες που θα τους έφερναν κέρδος πάνω από 2.500.000 ευρώ.

Οι διάλογοι του κυκλώματος

Ο 57χρονος επιχειρηματίας από την Γλυφάδα φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Τα μέλη χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα αναβολικά χάπια προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί.

Ο κώδικας επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν:

–Dinner: Ραντεβού
–Άσπρα: Αυξητική ορμόνη
–Μπλε: Χάπια για στυτική δυσλειτουργία

Οι 4 της εγκληματικής οργάνωσης προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες κυρίως από Ισπανία, Βουλγαρία, Κίνα και Τσεχία και διακινούσαν τα αναβολικά που κατασκεύαζαν μέσω 2 ιστοσελίδων που είχαν δημιουργήσει.

–ΑΡΧΗΓΟΣ: Λοιπόν! θυμάσαι εκείνο , αυτό που ήθελα να κάνω, να φτιάξω;
–ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ποιο ρε; το χάπι;
–ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι!
–ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ναι!
–ΑΡΧΗΓΟΣ: Είναι ακριβώς, ακριβώς, δε μπορείς να το καταλάβεις
–ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: τι ;
–ΑΡΧΗΓΟΣ: Όλο! Ακριβώς βγήκε όλο!
–ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Το έκανες κόπια ;
–ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι!
–ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Μπράβο!

Η οργάνωση κατασκεύαζε αναβολικά χάπια, χάπια για την στυτική δυσλειτουργία αλλά και ορμόνες. Έβαζαν μάλιστα πάνω στα σκευάσματα ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ.

Τι προκαλούν τα αναβολικά στην υγεία; Ακούστε τι λέει γιατρός στο MEGA.

«Κάνουν διαταραχή στο ήπαρ, διαταραχή χοληστερινών που εκεί πάνω πατάμε και γίνονται μετά οι αθηρωματικές πλάκες και ισχαιμία στην καρδιά. Γιατί το κάνουν; Γιατί είναι η εποχή της εικόνας», είπε ο βιοπαθολόγος Γιώργος Τουλιάτος.

Οι 2 συλληφθέντες θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, με τις Αρχές να αναζητούν έναν 50χρονο μέλος της σπείρας και ένα ακόμη άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα