Γκαμπόν: Πειρατές επιτέθηκαν σε τέσσερα πλοία

Πειρατές επιτέθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε τέσσερα πλοία που στέκονταν αρόδο στο λιμάνι της Λιμπρεβίλ, σκότωσαν έναν Γκαμπονέζο πλοίαρχο και άρπαξαν ομήρους τέσσερις Κινέζους ναύτες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αρχές της Γκαμπόν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εντγκάρ Ανισέτ Μπουμπού Μιγιάκου είπε ότι οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν “τη νύχτα της 21ης προς την 22α Δεκεμβρίου”. “Δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Γκαμπνέζου πλοιάρχου και την απαγωγή τεσσάρων εργαζομένων (…) κινεζικής υπηκοότητας”, εξήγησε.

Η περιοχή αυτή, στον κόλπο της Γουινέας, έχει εξελιχθεί στο νέο επίκεντρο της πειρατείας παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους δράστες, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και άλλους τοπικούς οργανισμούς.

Οι επιθέσεις έγιναν με ταχύπλοα, ενώ τα πλοία είχαν αράξει στα ανοιχτά του λιμανιού της πρωτεύουσας. Τα δύο από τα πλοία που στοχοθετήθηκαν ήταν αλιευτεικά που ανήκουν στη σινογκαμπονέζικη εταιρεία Sigapeche, υπάλληλοι της οποίας είναι οι τέσσερις Κινέζοι απαχθέντες. Το τρίτο ανήκει στην τοπική ναυτιλιακή εταιρεία Satram, για την οποία εργαζόταν ο πλοίαρχος που σκοτώθηκε. Το τέταρτο είναι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Tropic Dawn, με σημαία Παναμά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα