Γκάλοπ Prorata: Αγώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την τρίτη θέση

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, και το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου που καταγράφει η τακτική πανελλαδικής δημοσκόπησης της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου» το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ η κομματική επιρροή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ αποτυπώνεται στο 10,5%.

Η Ελληνική Λύση έχει 4%, η Πλεύση Ελευθερία 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες 2,5%, το ΜεΡΑ25 2%, οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,5%.

 

Σχετικά με το ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, ποσοστό 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.

Ως προς την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά των ανταγωνιστών του, με τον Στέφανο Κασσελάκη, το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Ποσοστό 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.

Το 71% των ερωτηθέντρων δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο και το 69% αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται ακρίβεια (με διαδορά 73%), υγεία-περίθαλψη (37%), χαμηλοί μισθοί-συνθήκες εργασίας (35%).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα