

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, και το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση.
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου που καταγράφει η τακτική πανελλαδικής δημοσκόπησης της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου» το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ η κομματική επιρροή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ αποτυπώνεται στο 10,5%.
Η Ελληνική Λύση έχει 4%, η Πλεύση Ελευθερία 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες 2,5%, το ΜεΡΑ25 2%, οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,5%.
Σχετικά με το ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, ποσοστό 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.
Ως προς την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά των ανταγωνιστών του, με τον Στέφανο Κασσελάκη, το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Ποσοστό 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.
Το 71% των ερωτηθέντρων δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο και το 69% αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται ακρίβεια (με διαδορά 73%), υγεία-περίθαλψη (37%), χαμηλοί μισθοί-συνθήκες εργασίας (35%).
Σχετικά Νέα
Ινδία-Πακιστάν: Αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.
Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων επιδότησης για τις επιχειρήσεις -Οι τρεις κατηγορίες
Από αύριο, Δευτέρα 12/5, θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση.
Στις κάλπες σήμερα οι Αλβανοί – Τέταρτη θητεία διεκδικεί ο Ράμα
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.
Πιέζουν για ειρήνη στην Ουκρανία οι Ευρωπαίοι: Μίλησαν με Τραμπ, απειλούν τον Πούτιν
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι και Ευρωπαίων ηγετών με τον πρόεδρο Τραμπ για τις προσπάθειες ειρήνευσης..