

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, και το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση.
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου που καταγράφει η τακτική πανελλαδικής δημοσκόπησης της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου» το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ η κομματική επιρροή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ αποτυπώνεται στο 10,5%.
Η Ελληνική Λύση έχει 4%, η Πλεύση Ελευθερία 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες 2,5%, το ΜεΡΑ25 2%, οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,5%.
Σχετικά με το ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, ποσοστό 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.
Ως προς την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά των ανταγωνιστών του, με τον Στέφανο Κασσελάκη, το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Ποσοστό 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.
Το 71% των ερωτηθέντρων δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο και το 69% αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται ακρίβεια (με διαδορά 73%), υγεία-περίθαλψη (37%), χαμηλοί μισθοί-συνθήκες εργασίας (35%).
Σχετικά Νέα
Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Βασιλικό
Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο Α’.
Γνωστός τράπερ μέλος της συμμορίας που άδειαζε ΑΤΜ σε όλη τη χώρα
Στην εξάρθρωση συμμορίας που «χτυπούσε» και άδειαζε ΑΤΜ τραπεζών σε όλη τη χώρα προχώρησε.
«Καλάθι του νοικοκυριού»: Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με το.
COP28: Σχέδιο για παραγωγή ενέργειας με τριπλασιασμό της χρήσης πυρηνικών
Τριπλασιασμό της χρήσης πυρηνικών για την παραγωγή ενέργειας προβλέπει έως το 2050 σχέδιο είκοσι.