Γκαλάντ: Οι κάτοικοι κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ μπορεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους τον Ιανουάριο

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε πως αναμένει αρκετοί κάτοικοι κοινοτήτων στα σύνορα με τη Γάζα, που καταστράφηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις αρχές του νέου έτους.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του, ο Γκαλάντ ανέφερε πως συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας για το πώς θα επιτρέψει σε αυτούς που ζούσαν 4 έως 7 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Γάζας να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις αρχές του 2024, «μετά την αποκατάσταση των πόλεων και τη δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών ασφαλείας».

«Καθένας που δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του θα συνεχίσει να λαμβάνει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης», είπε ο Γκαλάντ, τονίζοντας πως αυτό ισχύει εξίσου για τους κατοίκους του νότιου όσο και του βόρειου Ισραήλ.

«Εργαζόμαστε τώρα για να φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία ορισμένες από τις πόλεις θα μπορούν να επιστρέψουν από την 1η Ιανουαρίου, εκείνες που βρίσκονται σε απόσταση 4 έως 7 χιλιομέτρων από τη Γάζα», σημείωσε ο Γκαλάντ, λέγοντας ότι όλα τα δεδομένα ασφάλειας δείχνουν μια τέτοια πιθανότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα