Γιούνκερ σε Τζόνσον: Αταλάντευτη η στήριξη της ΕΕ στην Ιρλανδία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, διαμήνυσε στον Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη ότι θα εξετάσει όποια πρόταση καταθέσει ο βρετανός πρωθυπουργός για το ιραλνδικό δίχτυ ασφαλείας (backstop), αλλά μόνο αν ευθυγραμμίζεται με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τερέζα Μέι για το Brexit.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ επανέλαβε τη βούληση του να εργαστεί εποικοδομητικά με τον πρωθυπουργό Τζόνσον και να εξετάσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να καταθέσει, εφόσον ευθυγραμμίζεται με τη Συμφωνία Αποχώρησης» ανέφερε σε ανακοίνωση η Κομισιόν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η στήριξη της Ε.Ε. στην Ιρλανδία είναι αταλάντευτη και ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να είναι προσηλωμένη στα συμφέροντα της Ιρλανδίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θα κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, λέγοντας πως ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι της Ε.Ε.

Σχετικά Νέα