

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι απομένουν λίγες ημέρες για να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, λέγοντας πως η 12η Απριλίου είναι η τελική διορία.
Δεν μπορεί να υπάρξει σύντομη παράταση μετά από την ημερομηνία αυτή, τόνισε.
Υπογράμμισε παράλληλα πως ένα άτακτο Brexit στις 12 Απριλίου έχει γίνει ένα όλο και πιο πιθανό σενάριο και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη για αυτό. Τα βήματα που έχει κάνει η Ε.Ε. και τα μέλη της θα περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις. Η Βρετανία θα επηρεαστεί περισσότερο, πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ακόμη ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να δείξει κάποια ευελιξία στη συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις με τη Βρετανία. Μπορεί να είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, μια τελωνειακή ένωση ή μια ευρωπαϊκή οικονομική περιοχή, υποστήριξε.
Brexit με συμφωνία στις 22 Μαΐου θέλει η Μέι
Εν τω μεταξύ, την επιθυμία της για αποχώρηση από την ΕΕ, με συμφωνία, στις 22 Μαΐου, εξέφρασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η Τερέζα Μέι υπογράμμισε επίσης ότι καλύτερα να μην υπάρξει συμφωνία, από το να υπάρξει μία κακή συμφωνία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «έχουμε μία καλή συμφωνία».
«Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε μία συλλογική απόφαση χθες όσον αφορά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κοινοβούλιο.
«Αυτό που θέλω τώρα να δω είναι εμάς να υποστηρίξουμε τη Συμφωνία Αποχώρησης και μία συμφωνία που θα μας επιτρέψει να φύγουμε στις 22 Μαΐου», δήλωσε.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.