Γιος του «Στέλιου» της 17Ν στους συλληφθέντες για ένοπλες ληστείες στην Πάτρα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε, ληστείες, διακινούσε ναρκωτικά και κατείχε μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών υλών. Στα χέρια της αστυνομίας 7 άτομα μεταξύ των οποίων και ο γιος ενός εκ των καταδικασμένων ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Επίσης στους συλληφθέντες είναι και ένας «σκληρός» ποινικός, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία ληστειών με στόχους Ταχυδρομεία.

Την ίδια στιγμή στα σπίτια των 7 ατόμων που φέρονται ως μέλη συμμορίας που διέπρατταν ληστείες, βρέθηκαν πολλά όπλα, εκρηκτικά, ποσότητα υδροπονικής κάνναβης ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου για τις ραδιοσυχνότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία η οποία κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική συμμορία, πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη και σοβαρή υπόθεση, καθώς ένας από τους συλληφθέντες είναι ο γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν!

Πρόκειται για τον γιο του Κωνσταντίνου Καρατσώλη, γνωστό με το ψευδώνυμο “Στέλιος” στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25χρόνια κάθειρξη για την συμμετοχή του στην οργάνωση ενώ στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 17 χρόνια.

Το μέλος της 17Ν αποφυλακίστηκε το 2010 έχοντας εκτίσει 8 έτη.

Στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν εντάχθηκε το 1998 μέχρι και την σύλληψη του το καλοκαίρι του 2002.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων
Από τις έρευνες στα σπίτια έχουν βρεθεί πάρα πολλά όπλα και κιλά εκρηκτικών αλλά και μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, είδη για μεταμφιέσεις και βιβλία του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τουλάχιστον επτά ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα. Η αστυνομική επιχείρηση είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ γίνονται έρευνες και σε σπίτια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενημερώνονται και άλλες υπηρεσίες για τις συλλήψεις τους και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν τυχόν άλλα «πολεμοφόδια» και μέλη της συμμορίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα