Γιγαντιαίο καλαμάρι τεσσάρων μέτρων καταγράφηκε στα βάθη του Ατλαντικού

Αντιμέτωποι με ένα από τα θρυλικότερα και πιο «σκοτεινά» πλάσματα των ωκεανών του πλανήτη βρέθηκε μία ομάδα θαλάσσιων βιολόγων, η οποία και πραγματοποιούσε έρευνες στον Κόλπο του Μεξικό με σκοπό να καταγράψει ίσως ένα από τα τρομακτικότερα πλάσματα των θαλασσών: το σπάνιο γιγαντιαίο καλαμάρι.

Η ομάδα των ερευνητών βρισκόταν επιβιβασμένη σε σκάφος πραγματοποιώντας έρευνες στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής σχεδόν 100 μίλια στα ανοιχτά της Νέας Ορλεάνης, όταν οι ενσωματωμένες κάμερες του σκάφους έπιασαν τον στόχο τους.

Μέσα από το βαθύ σκοτάδι και σχεδόν πενήντα μέτρα από την επιφάνεια του νερού, ένα νεαρό γιγαντιαίο καλαμάρι έκανε την εμφάνισή του, προσπαθώντας να διερευνήσει το κατά πόσο η συσκευή των επιστημόνων θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο γεύμα του, δίνοντας ωστόσο στους ερευνητές την σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν έστω και φευγαλέα ένα από τα πιο μυστήρια θαλάσσια πλάσματα της Γης.

Το νεαρό γιγαντιαίο καλαμάρι υπολογίστηκε πως είχε μήκος σχεδόν τεσσάρων μέτρων μαζί με τα πλοκάμια του, ενώ μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την ξαφνική του εμφάνιση, εξαφανίζεται το ίδιο ξαφνικά στα βάθη του ωκεανού.

Σχετικά Νέα