Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε το πόδι στο τραπέζι του Ελιζέ – Ο διάλογος με τον Μακρόν που προηγήθηκε

Πυρά δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον για το πόδι στο τραπέζι στα Ηλύσια Πεδία κατά τη συνάντηση με τον Μακρόν. Δημοσιογράφος αποκάλυψε τι συνέβη και.

Πυρά δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που τον έδειχνε με το πόδι στο τραπέζι του προεδρικού μεγάρου στο Παρίσι, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Βρετανοί βουλευτές και δημοσιογράφοι έσπευσαν στα κοινωνικά δίκτυα για να σχολιάσουν την εικόνα του Τζόνσον που έκανε τον γύρο του κόσμου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ντρόπιασε τη χώρα.

«Η διεθνής μας φήμη ως μια χώρα με τρόπους ανατρέπεται λίγο-λίγο από αυτόν τον κλόουν», έγραψε βουλευτής των Εργατικών, στο Twitter, ενώ δημοσιογράφος της Sun παρατήρησε ότι ο τρόπος που κάθεται ο Τζόνσον με τα πόδια ανοιχτά (manspreading) θα βγάλει κερδισμένο τον Μακρόν.

​«Το σαγόνι μου έπεσε οριακά χαμηλότερα από τους τρόπους του», έγραψε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Σίλα Φόγκαρτιμ.

​Από την πλευρά του, ο Άλεστερ Κάμπελ, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του Τόνι Μπλερ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Είναι ντροπιαστικό ότι ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κάνει τόσο πολύ για να πάει να δει τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο και μετά βάζει το πόδι του στο τραπέζι του προέδρου. Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά απλώς δείχνει μια πλήρη αλαζονεία και ασέβεια».

Τι συνέβη και έβαλε ο Μπόρις Τζόνσον το πόδι στο τραπέζι

Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο Μπόρις Τζόνσον είχε πέσει θύμα βιαστικής εξαγωγής μεροληπτικών συμπερασμάτων.

Δημοσιογράφος του Sky News δημοσιοποίησε ένα βίντεο του Reuters από τη συζήτηση μεταξύ Μακρόν και Τζόνσον πριν το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Ο Μακρόν φαίνεται πως είπε χιουμοριστικά ότι το μικρό τραπέζι του καφέ θα μπορούσε να συμπληρώνει την καρέκλα που καθόταν ο Τζόνσον για την τοποθέτηση των ποδιών και ο Βρετανός πρωθυπουργός, αστειευόμενος, πήγε να το δοκιμάσει.

Σχετικά Νέα