Γιαννούλης: Το αποτέλεσμα της κάλπης θα εκπλήξει πολλούς που πορεύονται με βεβαιότητες

Tην πεποίθησή του ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης θα εκπλήξει πολλούς που πορεύονται με βεβαιότητες» εκφράζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δηλώνει σίγουρος ότι θα υπάρξει αλλαγή και ανατροπή και εκτιμά ότι οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν τις προθέσεις του. Παρουσιάζοντας τις βασικές του προτεραιότητες τονίζει ότι αυτές εστιάζονται στους τομείς της αντιμετώπισης της ανεργίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της υποστήριξης μελών ευπαθών ομάδων.

Για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον πρωθυπουργό επισημαίνει ότι ήταν τιμή για εκείνον και σημειώνει ότι δεν κουβαλάει κάποιο βαρίδιο του παρελθόντος. Αντίθετα, όπως εκτιμά, ο νυν περιφερειάρχης απολαμβάνει μια ιδιότυπη αλλά υπαρκτή ασυλία από ένα μεγάλο σύστημα παραγόντων της δημόσιας ζωής, κόμματα, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, δημοσιογράφους, ακόμα και πολίτες.

Παράλληλα διερωτάται πώς είναι δυνατόν, από τη μία πλευρά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να «χτυπάει συνεχώς την πλάτη» του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και να τον εντάσσει στις 13 Περιφέρειες που θέλει και από την άλλη πλευρά ο κ. Τζιτζικώστας να δηλώνει ανεξάρτητος για όλους τους πολίτες.

Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις, επαναλαμβάνει ότι ο πολιτικός αγώνας δεν δίνεται με όρους στοιχημάτων, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών αναφέρει ότι «μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου είναι μονόδρομος μέσω του “Κλεισθένη” να αναζητηθούν συνεργασίες, όχι όμως συνεργασίες ιδιοτέλειας και τακτικισμού».

Σχετικά, τέλος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι σέβεται απεριόριστα όσους διατυπώνουν τη διαφωνία τους, δηλώνει ότι είναι πάντα ανοιχτό το βήμα της συζήτησης, ωστόσο τονίζει ότι δεν μπορεί η συζήτηση να γίνεται με κραυγές.

Σχετικά Νέα