Γιάνης Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 19χρονος που είχε προσαχθεί για την επίθεση στον γγ του ΜέΡΑ25

Συνελήφθη ο 19χρονος που νωρίς το πρωί είχε προσαχθεί για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 0 19χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συλληφθεί ένας 17χρονος ο οποίος φέρεται να βιντεοσκοπούσε την επίθεση στα Εξάρχεια. Ο 17χρονος αναμένεται να απολογηθεί αύριο στην ανακρίτρια.

Για τους δράστες της επίθεσης μίλησε, την Τρίτη, για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

Μάλιστα όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πρόσωπο του 17χρονοπυ που έχει ήδη συλληφθεί δεν αναγνωρίζει ως δράστη, καθώς όπως είπε ο ράστης ήταν «ένας 25χρονος εξασκημένος στη χειρουργική βία». Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αμφισβητεί ότι η επίθεση έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων.

«Μην αρχίζουμε τη διαδικασία δαιμονοποίησης διάφορων χώρων. Θα περιμένω τη δικαιοσύνη και θα τοποθετηθώ», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης για την ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

Μάλιστα άρχισαν να έρχονται στο φως τα πρώτα ντοκουμέντα από την επίθεση που δείχνουν τη στιγμή που οι νεαροί εισβάλουν στο μαγαζί που βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα σε βίντεο διακρίνεται η στιγμή που η ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια» στον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει, ωστόσο οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία σπρώχνοντάς εκτός καταστήματος και ξυλοκοπώντας άγρια το γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα