Γιαγιά 102 ετών νίκησε και την ισπανική γρίπη και τον κορωνοϊό και πέρασε 2 καρκίνους

Mια υπεραιωνόβια Αμερικανίδα που επέζησε από την ισπανική γρίπη και τον κορωνοϊό αποκάλυψε πώς κατάφερε να νικήσει τους δύο φονικούς ιούς.

Ηλικίας 102 ετών η Μίλντρεντ Τζέραλντιν «Τζέρι» Σκάπαλς είναι ένα από τα ελάχιστα άτομα στον πλανήτη που κατάφεραν να επιβιώσουν από τις δύο φονικές πανδημίες, ενώ νίκησε δυο φορές και τον καρκίνο! Και σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω της 68χρονης κόρης της, Τζούλια Σκάπαλς, η Αμερικανίδα γιαγιά εξήγησε πώς έβαλε κάτω και την Covid-19 παρά την προχωρημένη της ηλικία.

Η 102χρονη τρόφιμος οίκου ευγηρίας στο Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ διαγνώστηκε τον περασμένο Μάιο θετική σε τεστ που υποβλήθηκε για τον φονικό κορωνοϊό, αφού ανέβασε ψηλό πυρετό. Η κόρη της ανησυχούσε ότι η μητέρα της δεν θα καταφέρει να επιβιώσει από έναν ιό που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής πάνω από 155.000 θύματα στις ΗΠΑ. «Σκέφτηκα ότι μάλλον αυτό είναι πολύ δύσκολο για ένα άτομο αυτής της ηλικίας κι ότι αυτό είναι που θα μας τη στερήσει»… Αλλά λίγες μέρες αργότερα η γιαγιά άρχισε να αναρρώνει.

Η «Τζέρι» Σκάπαλς αστειεύεται συχνά ότι μάλλον την… ξέχασε ο χάρος, αφού γλίτωσε όχι μόνον από την Covid-19, αλλά και από την ισπανική γρίπη και τον καρκίνο. Υποστηρίζει όμως ότι πιθανότατα η επιβίωσή της οφείλεται στο ανοσοποιητικό της σύστημα που βγήκε ενισχυμένο μετά από τόσες μάχες. Ένας πρόσθετος λόγος, που νίκησε τον κορωνοϊό, λέει η γιαγιά, είναι ότι αποφεύγει να ανησυχεί υπερβολικά για διάφορες καταστάσεις στη ζωή της και η αγάπη της για το… κόκκινο κρασί.

Η «Τζέρι» Σκάπαλς γεννήθηκε το 1918 κι ήταν μόλις 11 μηνών όταν νόσησε η ίδια και η οικογένειά της από τον ιό της Ισπανικής Γρίπης, που προκάλεσε το θάνατο 675.000 Αμερικανών. Αλλά αν και η ασθένεια την έριξε στο κρεβάτι και αδυνατούσε ακόμη και να κινηθεί, τελικά ανέρρωσε. «Ευτυχώς η μάνα μου τα κατάφερε όπως και η μητέρα της και ο αδελφός της», είπε η κόρη της. Ερωτηθείσα αν αυτή η περιπέτεια της υγείας της σε τόσο τρυφερή ηλικία την βοήθησε να ξεπεράσει άλλες ασθένειες συμφώνησε επισημαίνοντας: «Πραγματικά πιστεύω ότι η γρίπη του 1918 ενίσχυσε τον οργανισμό μου. Ουδέποτε κρυολόγησα ή αρρώστησα μέχρι που εμφανίστηκε ο καρκίνος, αλλά και τότε ακόμη τον νίκησα. Είτε αυτό συμβαίνει, είτε η Μητέρα Φύση νόμισε ότι πέθανα το 1918 και με ξέχασε»…, λέει αστειευόμενη.

Σχετικά Νέα