

Λίγος, σύμφωνα με πληροφορίες, χρόνος απομένει μέχρι την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, καθώς η διαδικασία επισημοποίησης της βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Η επίσκεψη θεωρείται κομβική για την αναθέρμανση των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Η όλη διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, με επίσκεψη ξανά του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της κινεζικής κυβέρνησης για τον «δρόμο του μεταξιού».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να λυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόβλημα με το master plan της Cosco και του ΟΛΠ, ενώ θα προετοιμαστούν και οι υπογραφές σημαντικών συμφωνιών.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit (10 Απριλίου), θα μεταβεί στο Αμμάν προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση κορυφής Ιορδανίας- Ελλάδας και Κύπρου.
πηγή ΑΠΕ/ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τ. Θεοδωρικάκος: Σταθερή πολιτική μας η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών
«Κάνουμε όλα όσα πρέπει για να πηγαίνει μπροστά η οικονομία και όλοι οι πολίτες.
Συνάντηση Μητσοτάκη-Μερτς στην Βαλένθια
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη.
Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας
Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), Ε.Σ.Τ.Ε. (Ένωση Συνεταιριστικών.
ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση Τριαντόπουλου
«Καλούμε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις συγκάλυψης που εφάρμοσε στην περίπτωση.