Για να περάσουν τα κέντρα-φυλακές: Δεκατέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση σε Λέσβο και Χίο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr, πληροφορίες μιλάνε για την άφιξη στη Λέσβο τις επόμενες μέρες επτά διμοιριών με επικεφαλής τον διοικητή των ΜΑΤ και άλλων τόσων στη Χίο με επικεφαλής τον υποδιοικητή των ΜΑΤ, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και στα δυο νησιά για την επίταξη των εκτάσεων όπου η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει τα κλειστά κέντρα-φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.

Στα άκρα οδηγεί η κυβέρνηση της κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα σε Λέσβο και Χίο. Σκοπός η με κάθε κόστος επιβολή της επιλογής της δημιουργίας της υπερδομής για 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Καβακλή – Καράβα, στη Λέσβο, σε έκταση 261 στρεμμάτων την οποία ήδη έχει επιτάξει, και σε περιοχή του βραχώδους οροπέδιου του Αίπους στη Χίο οπού επίσης έχει επιτάξει αντίστοιχη έκταση.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες φτάνουν στη Λέσβο επτά διμοιρίες μονάδων αποκατάστασης τάξης και μέτρων τάξης. Μάλιστα επικεφαλής θα είναι ο Διοικητής των ΜΑΤ υπό τον κωδικό Α300. Αντίστοιχες δυνάμεις στέλνονται στη Χίο υπό τον Υποδιοικητή των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη να «καθαρίσει» πολύ σύντομα τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν αφού επιλέγεται η σύγκρουση να είναι μικρής χρονικής διάρκειας μια και η αποχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 14 διμοιριών επίλεκτων δυνάμεως αστυνόμευσης προβληματίζει τις αρχές.

Ας σημειωθεί ότι αύριο Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές της απευθείας ανάθεσης του έργου της περίφραξης του επιταγμένου χώρου και της δημιουργίας υποδομών. Γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα